Programes per línies d'actuació

Condicions de vida i reducció de desigualtats

Pm12. Servei local de Teleassistència

 

 

1. En què consisteix

2. Com funciona

3. Qui el pot demanar

4. On i com es sol·licita

5. Informació per als ajuntaments

6. Contacte

-Per saber-ne més

1. En què consisteix?

 

És un servei públic que fomenta l’autonomia de les persones grans que viuen soles o passen moltes hores soles.

També s’adreça a altres col·lectius amb necessitats específiques: des d’infants amb discapacitat fins a persones amb mobilitat limitada o altres dificultats, independentment de la seva edat.

Proporciona seguretat, acompanyament i suport en les activitats del dia a dia. Oferint assessorament i informació, atenció en situacions d’emergència i agendes especials per a persones amb diagnòstic covid-19 adaptades a les característiques i necessitats de cada persona.

Està actiu permanentment, les 24 hores i els 365 dies de l’any.

Se’n pot disposar sigui quin sigui el nivell d’ingressos. Pels usuaris amb més capacitat econòmica, s’estableix un copagament que, en cap cas supera els catorze euros al mes.

2. Com funciona?

 

El Servei especial de teleassistència atén telefònicament a les persones usuàries i els facilita una línia de contacte amb el Centre d'Atenció des d'on es movilitzen els serveis públics o familiars en cas de necessitat. Segons el perfil i les necessitats de cada persona, es determina un nivell de seguiment amb diversa intensitat en les trucades de seguiment i l'activació d'agendes. 

3. Qui el pot demanar?

 

Qualsevol persona que consideri que el necessita.

Cal disposar d’una línia telefònica. També es pot demanar per a familiars.

4. On i com es sol·licita

 

Per demanar-lo, cal dirigir-se als serveis socials.

Mentre duri l'emergència sanitària generada pel covid-19 aquest servei d'atenció telefònica s'ofereix gratuïtament.

5. Informació per als ajuntaments

 

El servei ja s’està desenvolupant arreu de la demarcació a través de les àrees bàsiques de serveis socials, mitjançant els convenis de col·laboració establerts. Aquest servei especial de teleassistència és una prestació de servei activada en el context actual i amb caràcter temporal.

6. Contacte

 

teleassistencia@dipsalut.cat

Telèfon 972414720 – Acció Social - Àrea de Govern - Dipsalut.

- Per saber-ne més

 

El Servei local de Teleassistència és un servei públic, que Dipsalut presta en col·laboració amb els ajuntaments i consells comarcals gironins.

Recentment s’hi ha introduït millores com la personalització del servei, segons el grau de dependència dels usuaris, l’increment dels equips que intervenen en emergències i que realitzen les visites de seguiment als domicili o la instal·lació de detectors de seguretat a les llars de totes les persones usuàries considerades de risc. També s’està promovent la teleassistència mòbil (fora de casa, a través d’un aparell similar a un telèfon mòbil).

A més, s’hi ha introduït nous protocols, com el dirigit a detectar precoçment possibles casos de maltractament.

Una altra de les novetats és el programa de prevenció de caigudes, que inclou assessorament als usuaris sobre possibles obstacles i com fer-hi front, així com el seguiment de les persones que n’han patit de manera reiterada.

Properament, està previst oferir el Servei a cuidadors per tal de proporcionar suport sociosanitari a les persones que tenen cura d’altres en situació de dependència.

Tornar

Formulari de sol·licitud del Pm12


Les persones que vulguin demanar-lo, s’han d’adreçar al seu ajuntament o als serveis socials (municipals o comarcals).

Informació per a ajuntaments: El servei ja s’està desenvolupant arreu de la demarcació a través de les àrees bàsiques de serveis socials, mitjançant els convenis de col·laboració establerts.

Contacte per a més informació: 972 414720 o acciosocial@dipsalut.cat (Dipsalut, unitat d'Acció Social)

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització