Notícies

 

Participem als congressos de salut ambiental i de promoció de la salut

Imatge de portada d'una de les comunicacions que es realitzaran als congressos

17/05/2022

Participem als congressos de salut ambiental i de promoció de la salut

Dipsalut hi presenta diverses comunicacions sobre el control de legionel·la, el pilot “Activa’t amb la natura”, el “Benestar i Comunitat” i l’Observatori.

El congrés internacional de promoció de la salut i l’estatal, de salut ambiental, se celebren aquesta setmana.

 

IUHPE World Conference on Health Promotion


La 24 ena edició del congrés internacional de promoció de la salut organitzat per la International Union for Health Promotion and Education (IUHPE) es duu a terme a Montreal, el Quebec, entre aquests dies 15 i 19 de maig. Es fa en format híbrid (presencial i telemàtic) i inclou vora un miler de presentacions orals, pòsters I taules en les que es recullen les darreres novetats en l’àmbit de la promoció de la salut.


Entre aquestes presentacions n’hi ha quatre de Dipsalut. Tècniques de l’Organisme hi parlen de l’Observatori de determinants socials i desigualtats en salut i benestar, i de les estratègies que utilitza per obtenir dades. També, de la prova pilot d’exercici físic dirigit en espais naturals i d’anàlisi dels seus beneficis (“Activa’t amb la natura”) i del programa de reducció de desigualtats “Benestar i Comunitat”.


El congrés reuneix investigadors, treballadors del sector públic i del privat, i altres professionals que intervenen en promoció de la salut d’arreu del món. Els objectius principals són intercanviar coneixements i experiències, establir o reforçar xarxes de treball conjunt, i avançar plegats en els objectius compartits de millora de la salut i el benestar de tota la població.
 


XVI Congreso Español y VI Congreso Iberoamericano de Salud Ambiental


El XVI Congrés Espanyol de Salut Ambiental, organizat per la Sociedad Española de Sanidad Ambiental (SESA), se celebra a Madrid entre aquests 18 i 20 de maig. Al mateix temps, es duu a terme el VI Congrés Iberoamericà de Salut Ambiental i la IV Jornada de la Sociedad Española de Aerobiologia. Els esdeveniments reuneixen els principals experts en qüestions de salut ambiental i serveixen per posar en comú novetats, coneixements adquirits i experiències.
Dipsalut hi participa amb dues comunicacions relacionades amb la prevenció de la legionel·losi.


Concretament, tècnics de l’àrea de Salut Ambiental hi parlen de les problemàtiques que sorgeixen en la realització de les neteges i desinfeccions d’instal·lacions amb risc de transmissió de legionel·losi i de les possibles solucions. També, hi proporcionen informació sobre com fer xocs tèrmics i drenar instal·lacions d’aigua sanitària de forma automàtica per tal que no hi proliferi el bacteri legionel·la.


Es tracta de coneixement adquirit amb el desenvolupament, al llarg dels anys, dels dos programes de Dipsalut de suport a la gestió i control de la salubritat de les instal·lacions amb alt i baix risc de transmissió de legionel·losi.

 

 

Més informació sobre aquests congressos a:

https://iuhpe2022.com/

https://sesamadrid2022.mastercongresos.com/index.asp

 


 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització