Notícies

 

76 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

Fotografia d'arxiu, de l'acte de lliurament de desfibril·ladors a les policies locals de la demarcació

01/06/2022

76 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

L’últim cas registrat ha succeït a Platja d’Aro aquest passat 23 de maig. Dos agents de la Policia Local han reanimat un home que havia patit una aturada cardíaca a casa seva.

Ja són 76 les persones recuperades gràcies als desfibril·ladors de la xarxa del “Girona, territori cardioprotegit” i a la decidida intervenció dels professionals dels cossos de primera resposta i de la ciutadania.


L’últim cas registrat ha tingut lloc aquest 23 de maig al municipi de Platja d’Aro. La Policia Local del ha respost immediatament a una alerta al 112 d’aturada cardiorespiratòria a un domicili de la població. Una patrulla ha arribat de seguida a la casa i ha intervingut amb un dels desfibril·ladors que duen dins els vehicles. Els agents han practicat les maniobres de reanimació i el desfibril·lador a la víctima, un home de 68 anys, que gràcies a això ha pogut recuperar el pols. Posteriorment, els sanitaris de l’ambulància l’han estabilitzat i l’han traslladat a un centre hospitalari.


En total, els municipis de la demarcació compten amb 783 desfibril·ladors cedits per Dipsalut en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”. Els cossos d'emergències (policies, protecció civil...) en duen dins els seus vehicles i també n’hi ha de disponibles a l’espai públic, a places, carrers i façanes d’equipaments. A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que es deixen de manera temporal a ajuntaments i a entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc.

 

Des de l’Organisme es forma gratuïtament i de manera continuada els usuaris intensius d’aquests aparells. També s’ofereix formació més bàsica a tota la ciutadania. L’objectiu és transmetre les pautes bàsiques per poder socórrer algú que pateix una aturada cardiorespiratòria i promoure l’ús dels aparells de desfibril·lació externa.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització