Notícies

 

Declaració de l’11è Congrés Europeu de Promoció de la Salut

Imatge de la roda de premsa de presentació dels congressos europeu i internacional de promoció de la salut, celebrats el mes de juny del 2021

03/06/2022

Declaració de l’11è Congrés Europeu de Promoció de la Salut

Els participants a l’esdeveniment, celebrat el juny del 2021, han consensuat un manifest. En l’anomenada “Declaració de Girona” s’hi recullen les principals conclusions del Congrés.

El document afirma que els grans reptes a afrontar en promoció de la salut, segons els que van prendre part en la conferència, són:


-Avançar en els enfocaments transversals i integrals per fer front a l’emergència climàtica i avançar cap al desenvolupament sostenible. Les polítiques de salut han d’incloure sempre la sostenibilitat entre els seus objectius i alhora són un àmbit d’actuació necessari per assolir els reptes de l’Agenda 2030. Calen enfocaments i accions transversals i integrals, des d’una visió compartida.


-Prioritzar l’equitat en salut, abordant el repte de la pobresa i les desigualtats socioeconòmiques. Per aconseguir-ho s’afirma que cal reorientar les competències dels professionals que intervenen en salut des d’una mirada àmplia, treballar en xarxa aconseguint més relació entre la recerca i la pràctica, invertir en promoció de la salut (tant en serveis, com en el desenvolupament de capacitats d’individus i comunitats), i posar al centre de qualsevol iniciativa en aquest àmbit la citada equitat en salut.


-Promoure la participació i el codisseny d’iniciatives/accions/plans de salut i benestar per tal de treure rendiment al coneixement existent i per implicar-hi la comunitat. Utilitzar, per a fer-ho, metodologies innovadores que millorin la gestió i el coneixement compartit i estratègies “de baix a dalt” que permetin, entre altres, garantir el coneixement local.


Podeu llegir la declaració completa, accedint al document adjunt o clicant aquest enllaç.


L’11è Congrés Europeu de Promoció de la Salut de la Unió Internacional de Promoció de la Salut i Educació per a la Salut (IUHPE) es va celebrar els passats 15 i 16 de juny del 2021, en format virtual. Posteriorment, es va dur a terme el Congrés Internacional de Salutogènesi. Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut els van acollir i coorganitzar. L’esdeveniment va reunir professionals i responsables de formular polítiques d’arreu del món que van reflexionar sobre com la promoció de la salut pot ajudar a afrontar els reptes que Europa té en l’actualitat.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització