Notícies

 

Prop de 50.000 alumnes han participat aquest curs al «Sigues tu»

Detall d'una de les sessions del "Sigues tu" a l'escola Camins de Banyoles el passat curs 2020/21

16/06/2022

Prop de 50.000 alumnes han participat aquest curs al «Sigues tu»

Aquest curs 2021/22, 49.894 alumnes de 317 centres educatius d’arreu de la demarcació de Girona han desenvolupat el programa d’educació per a la salut.

El «Sigues tu, eines i actius per a la salut» es duu a terme a educació infantil, primària, secundària, centres d’educació especial i programes de formació i inserció. Com a novetat, aquest curs, ha incorporat una prova pilot amb alumnat de batxillerat i cicles formatius en la que han participat quatre centres i per la que s’ha format i acompanyat una vintena de docents.


El programa té com a objectiu promoure estils de vida saludables i respectuosos amb l’entorn a través de l’estratègia d’entrenar en les habilitats per a la vida, promoure una visió comunitària i ajustar-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Busca fer-ho de forma coordinada amb altres agents del territori i donant eines a tota la comunitat educativa per avançar en la mateixa direcció.

 

Aquest curs 2021/22, 49.894 infants i adolescents hi han participat: 29.570, a infantil i primària i 18.739, a secundària. La resta d'alumnes són de programes de formació i inserció o de centres d'educació especial. En total, hi han pres part 317 centres educatius d'arreu de la demarcació de Girona. El programa continua incrementant la participació curs rere curs, tant pel que fa al nombre de centres com en relació als grups d'alumnes que hi prenen part.


Segons la darrera enquesta d’avaluació realitzada entre els docents es tracta d’un pla encertat per promoure la salut i el benestar. Els 851 mestres que han respost el qüestionari, puntuen amb una mitjana de 8,8 (escala de 0 a 10) les sessions que fa l’equip del «Sigues tu» a les aules; i donen una puntuació mitjana de 8,5, a l’acompanyament i formació que se’ls proporciona per a la part de desenvolupament del programa que assumeixen més directament. Més del 81%, afirma amb seguretat que hi tornaria a participar.

 


«Sigues tu, en família»


A banda de la feina que es fa a les aules, el programa compta amb accions dirigides a les famílies, perquè la tasca d’educació per a la salut continuï a casa.


Més de 400 persones –pares, mares i altres tutors- s’han inscrit a les sessions per a infantil i primària, dutes a terme entre aquests mesos de gener i juny de 2022. A les càpsules formatives per a tutors amb fills a secundària – que s’han realitzat entre el novembre del 2021 i el juny del 2022- s’hi ha inscrit prop de 1.300 persones.

 

Les valoracions dels que hi han participat són positives i destaquen el fet que s'hi proporcionin eines i estratègies concretes per a la criança positiva i per a la millora del clima familiar.



Més informació sobre el programa (i en relació a la sol·licitud per al curs 2022/23) a: www.siguestu.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització