Notícies

 

08/10/2008

Dipsalut col·labora en la formació de tècnics per a emergències municipals

 

L'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona - Dipsalut i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Girona han presentat avui un curs de formació en psicologia de les emergències que s'inaugura aquest dissabte -11 d'octubre- i que es perllongarà fins el març de 2009.Aquesta acció s'emmarca en el conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

 

El president de Dipsalut, Josep Marigó, ha explicat que "és bàsic el suport i l'assistència als municipis gironins en temes de salut pública de competència municipal", iI ha assenyalat que "mitjançant aquest curs es vol potenciar la formació i facilitar a tots els ajuntaments gironins perquè puguin prestar un servei d'orientació i suport en casos d'emergències municipals que compti amb atenció psicològica, així com de cursos per a tècnics". Segons Marigó, amb l'objectiu de poder atendre les emergències que sorgeixin als municipis, "estem estudiant posar en funcionament, de cara a l'any vinent, un telèfon d'atenció i informació".

 

El curs de formació en psicologia de les emergències

 

El dissabte 11 d'octubre comença a Girona el curs de formació en psicologia de les emergències, l'objectiu principal del qual és formar professionals que puguin intervenir en situacions de crisi disposant d'uns estàndards formatius de qualitat, que garanteixin una assistència professional i eficaç en cas de necessitat.

 

Està dissenyat en format modular, cosa que permet d'inscriure's, bé a tot el curs, bé a qualsevol mòdul per separat. El temari inclou des de tècniques d'intervenció psicològica en emergències, a autoprotecció psicològica per intervinents i tècniques de destraumatització, multiculturalitat i rituals funeraris, comunicació en situacions de crisi, víctimes i victimització, dues taules rodones, una de presentació de casos i una altra amb diferents col·lectius que intervenen en l'escenari de les emergències, així com un curset de Suport Vital Bàsic que permetrà disposar del títol oficial de SVB reconegut per Consell Català de Reanimació, d'acord amb les recomanacions de l'European Ressucitation Council.

 

El curs acabarà a finals del mes de març de l'any que ve i està dirigit a psicòlegs i a estudiants d'últim any de carrera. Tot i això, davant la transversalitat de les intervencions en crisi, que són àmbit de treball de diferents professionals, alguns mòduls estan oberts també a altres col·lectius com assistents socials, sanitaris, tècnics municipals o d'altres que hi puguin estar interessats.

 

 

A la fotografia, el president de Dipsalut, Josep Marigó, el president del Col·legi de Psicòlegs de Girona, Jordi Ruiz, i el coordinador del Servei d'Atenció Psicològica, Jordi Frau, durant la presentació del curs.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització