Notícies

 

Els desfibril·ladors implantats per Dipsalut salven la primera vida

desfibril·lador escollit per Dipsalut

11/08/2011

Els desfibril·ladors implantats per Dipsalut salven la primera vida

Aquest dimarts 9 d’agost s’ha utilitzat amb èxit un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut a les poblacions de la demarcació de Girona. Ha estat al municipi de Calonge. Els fets han succeït a les quatre de la tarda a un domicili de Sant Antoni de Calonge. Un home de 57 anys ha patit una mort sobtada. La policia municipal ha intervingut amb un desfibril·lador mòbil que ha permès salvar-li la vida. A hores d’ara, l’home està fora de perill i amb un pronòstic estable. Es troba ingressat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Es tracta de la primera vida que han permès salvar els aparells implantats per Dipsalut.

 

Aquest dimarts 9 d’agost a les 16.10 hores, la Policia Local de Calonge ha rebut una alerta per una possible aturada cardiorespiratòria a un pis de Sant Antoni de Calonge. La primera persona en arribar-hi ha estat l’agent de barri que ha començat les maniobres de reanimació. Poc després, ha arribat la patrulla amb un dels dos desfibril·ladors portables que duen dins els vehicles policials. Ho ha fet acompanyada d’un metge de l’ambulatori. Un dels agents de la Policia Local, seguint el protocol establert i els passos indicats, ha aplicat el desfibril·lador, que ha efectuat dues descàrregues. En aquest moment ha arribat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i s’ha realitzat una tercera desfibril·lació. El pacient s’ha pogut recuperar. Després se l’ha estabilitzat i traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona. A hores d’ara, es troba ingressat ja fora de perill i amb un pronòstic estable. Es tracta d’un home de 57 anys que estiueja a Sant Antoni. És la primera persona salvada gràcies als aparells implantats per Dipsalut.



Calonge disposa de dos desfibril·ladors portables cedits per Dipsalut. Aquests aparells van dins els vehicles de la Policia Local per tal de permetre una ràpida intervenció en cas de mort sobtada cardíaca. El municipi també tindrà cinc desfibril·ladors fixos que es començaran a instal·lar aquesta tardor.



Els desfibril·ladors automàtics es van començar a cedir als municipis de la demarcació de Girona a finals del passat mes de juny.

 

Imatge: El model de desfibril·lador que Dipsalut implanta a la demarcació de Girona.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització