Notícies

 

05/06/2008

Dipsalut presenta el seu pla estratègic a 80 regidors i tècnics de l'àmbit de la salut

La Diputació de Girona ha presentat avui, davant d'uns 80 regidors i tècnics relacionats amb l'àmbit de la salut i la sanitat, el pla estratègic de Dipsalut, l'organisme autònom de salut pública de la Corporació, que realitza funcions d'assistència i cooperació als municipis de la demarcació de Girona. En una jornada celebrada a l'hotel AC de Girona, el president de Dipsalut, Josep Marigó, ha donat a conèixer les línies estratègiques i les actuacions previstes per al primer any d'activitat i ha signat un conveni amb els col·legis professionals que col·laboraran amb aquest nou servei.

En la cloenda de la jornada, el president de la Diputació, Enric Vilert, ha destacat que "Dipsalut és per a la nostra institució, que obre una nova etapa de proximitat i servei, un dels elements clau en aquesta nova definició de la Corporació. Una Institució -ha afegit- que sempre serà al costat dels ajuntaments, oferint-los subvencions per mantenir l'activitat del desenvolupament municipal però que també vol, cada vegada més, prestar serveis directes als municipis, sobretot als que tenen menys recursos i de retruc, donar servei a la ciutadania".

Enric Vilert ha recordat també que Dipsalut és un instrument administratiu innovador. Segons el president, "no hi ha cap Diputació a l'Estat que disposi d'un organisme autònom amb aquest gran pressupost per vetllar per la salut pública dels seus municipis".

En el marc d'aquesta presentació s'ha concretat el suport econòmic per a les accions de prevenció i promoció de la salut que els ajuntaments portin a terme durant el 2008. També s'ha informat als ajuntaments sobre l'assessorament que tindran per definir les accions, municipi a municipi, que s'han de dur a terme en matèria de salut pública. En el decurs d'aquesta jornada, s'han donat a conèixer els ajuts per a la redacció d'itineraris de salut als municipis, l'anomenat Programa PAFES (impulsat per la Secretaria General de l'Esport i el Departament de Salut per afavorir l'activitat física als municipis com una fórmula de promoció de la salut).

 

 

 

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització