Notícies

 

Dipsalut instal·la 17 desfibril·ladors fixos més a 14 municipis

Dipsalut instal·la 17 desfibril·ladors fixos més a 14 municipis

20/12/2011

Dipsalut instal·la 17 desfibril·ladors fixos més a 14 municipis

Entre aquest dimarts 20 i dijous 22 de desembre, Dipsalut preveu instal·lar 17 desfibril·ladors fixos més a 14 municipis gironins. Els aparells s’implantaran a Molló, Vidrà, Sant Feliu de Pallerols, Ullà, Colomers, Serra de Daró, Gualta, Maià de Montcal, Cervià de Ter, Sarrià de Ter, Sant Martí Vell, Aiguaviva, Campllong i Flaçà.

 

Aquest dimarts 20 de desembre es preveu instal·lar els desfibril·ladors de Molló (l’aparell s’ubicarà als exteriors de l’Ajuntament), Vidrà (també a l’Ajuntament), Sant Feliu de Pallerols (a la Travessera del Toser), Ullà (2 desfibril·ladors: a la façana del Centre Cívic i als exteriors del consistori), Colomers (façana del dispensari), Serra de Daró (al Casal), i Gualta (a l’Ajuntament).


L’endemà, s’iniciaran els treballs a Maià de Montcal (exteriors del Casal), Cervià de Ter (façana del consultori mèdic), Sarrià de Ter (2 desfibril•ladors: al Centre Cívic i al poliesportiu), Sant Martí Vell (2: a l’escola i al dispensari), Aiguaviva (al consultori mèdic) i Campllong (al pavelló).
Dijous està previst instal·lar els desfibril·ladors fixos de Flaçà (2: exteriors escola i poliesportiu).


Fins el moment ja s’ha completat la instal·lació de mig centenar de desfibril·ladors fixos. S’han instal·lat a 44 municipis de la demarcació. Tots els desfibril·ladors mòbils (153) es van cedir a 53 ajuntaments el passat mes de juny. 


Els aparells implantats per Dipsalut ja han permès salvar la vida a dues persones: El 6 de novembre, un veí de Sant Miquel de Fluvià va utilitzar el desfibril·lador fix instal·lat al municipi per reanimar un home que acabava de caure desplomat al terra. La seva actuació va permetre salvar-li la vida. Uns mesos abans, el 9 d’agost, la Policia Local de Calonge va salvar la vida a un altre home que havia patit una aturada cardíaca. Els agents van poder-lo reanimar utilitzant el desfibril·lador mòbil que duien dins el vehicle.



Imatge: tècnics instal·lant un dels dos desfibril·ladors fixos de Canet d’Adri el passat 14 de desembre.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització