Notícies

 

23/10/2009

La doctora María Fernández visita Dipsalut

 

La doctora María E. Fernández, professora del departament de promoció de salut i ciències del comportament al Centre d'Investigació sobre la Prevenció i Promoció de Salut de la Universitat de Texas (EUA), va visitar les instal·lacions de Dipsalut dimecres passat, per compartir experiències en el camp de la promoció de la salut i buscar espais de col·laboració conjunta.

 

La tasca de la doctora Fernàndez a la Facultat de Salut Pública del campus de Houston se centra en la investigació, enfocada a l'aplicació de les tecnologies de la comunicació a l'educació per la salut. També és experta en Intervention Mapping (IM), una eina que permet la planificació de programes de promoció de la salut. La doctora Fernàndez, que ha participat en el desenvolupament d'aquest model d'intervenció, es dedica a entrenar professionals arreu del món en l'ús de l'IM.

 

A més, com a investigadora principal i directora d'un centre de recursos de l'Institut Nacional de Salut dels EUA, investiga en la implementació de programes efectius de control del càncer entre les poblacions llatines i amb baixos recursos als Estats Units. En aquest àmbit, ha aconseguit recaptar més de 5 milions de dòlars en els darrers 5 anys, que s'han pogut destinar a la investigació i el desenvolupament en matèria de promoció de la salut.

 

 

(A la fotografia, d'esquerra a dreta: Marc Alabert, gerent de Dipsalut, la doctora María E. Fernández, Josep Marigó, president de Dipsalut, i Dolors Juvinyà, catedràtica de Promoció de la salut de la Universitat de Girona)

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització