Notícies

 

26/10/2009

Dipsalut amb el projecte 'Més somriures als hospitals gironins'

 

El projecte, que es duu a terme a l'Hospital Josep Trueta de Girona, ajuda els infants hospitalitzats, els familiars i el personal mèdic a combatre l'estrès, l'ansietat i el patiment mitjançant el poder terapèutic del riure.


Durant l'acte de signatura, Josep Marigó ha assenyalat que "Més somriures als hospitals gironins" serveix per «fer més suportable a infants i pares el sempre difícil tràngol que suposa l'hospitalització».

 

L'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona - Dipsalut ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l'associació XaropClown - Pallassos d'Hospital per finançar el projecte "Més somriures als hospitals gironins". El projecte, que es duu a terme a l'Hospital Josep Trueta de Girona, ofereix als infants hospitalitzats, als familiars i al personal mèdic distracció a través de l'humor. L'equip de treball, format per set pallassos, una directora artística i un director, ajuda a combatre l'estrès, l'ansietat i el patiment mitjançant el poder terapèutic del riure.

 

El conveni, que ha estat signat pel president de Dipsalut, Josep Marigó, i pel director de l'associació XaropClown - Pallassos d'Hospital, Miquel Noguer, estableix que l'organisme autònom atorgarà una subvenció de 10.000 euros per a l'any 2009 i una altra del mateix import per a l'any 2010, la qual cosa suposa un finançament superior al 37% del pressupost del projecte per l'any 2009, i de més d'un terç del pressupost de l'any 2010.

 

Durant l'acte de signatura, Josep Marigó ha assenyalat que el projecte serveix per "fer més suportable a infants i pares el sempre difícil tràngol que suposa l'hospitalització". El president de Dipsalut també ha recordat que "l'acord s'emmarca en un dels objectius bàsics de Dipsalut, que és ajudar al bon funcionament de les associacions cíviques que treballin per a la millora de la salut".

 

 

(A la fotografia, Josep Marigó, President de Dipsalut, i Miquel Noguer, director de Xarop Clown, després de la signatura del conveni)

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització