Notícies

 

Dia Mundial de l’Activitat Física per promoure una vida activa

Dia Mundial de l’Activitat Física per promoure una vida activa

28/03/2014

Dia Mundial de l’Activitat Física per promoure una vida activa

Diumenge 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física. Amb aquesta iniciativa es vol promoure una vida activa com a element clau per a la salut i el benestar. La diada té com a lema “Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia!”. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), mitja hora diària d’exercici suau - com pot ser caminar, ballar o anar amb bicicleta- és suficient per notar beneficis en la nostra salut. Per commemorar el Dia Mundial, s'ha organitzat diverses activitats arreu de la demarcació.

 

Diumenge 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física. Amb aquesta iniciativa es vol promoure una vida activa com a element clau per a la salut i el benestar. El Dia Mundial té com a lema “Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia!”. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), mitja hora diària d’activitat moderada - com pot ser caminar, ballar o anar amb bicicleta- és suficient per notar beneficis en la nostra salut.


Per commemorar aquesta diada, s'ha organitzat diverses activitats arreu de la demarcació.


A la ciutat de Girona, es farà una caminada d'uns quaranta minuts pels voltants del monestir de Sant Pere de Galligants. L'activitat és oberta a tothom que vulgui participar-hi. Se sortirà a les 10,30 h de la plaça Sant Pere de Galligants. Per més informació: Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES).


També a Girona, se celebrarà la tercera Cursa de les Gavarres Astrid-21. Se sortirà a les 9 h del castell de Montjuïc. Enguany hi hauran tres modalitats: cursa de 20 quilòmetres, de 10, i circuit d'iniciació (de 4 quilòmetres). Els fons recaptats serviran per poder seguir donant suport als diferents programes que desenvolupa la Fundació Astrid-21, destinats a millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down. Per més informació: Bloc de la Cursa.


A Cabanes, s’ha programat la 3a Caminada Solidària. L'acte es fa a benefici de la Fundació Oncolliga. Se sortirà a les 10 h del local social i es farà un recorregut d'uns cinc quilòmetres per la Xarxa d'Itineraris Saludables del municipi. Per més informació: Ajuntament de Cabanes.


Altres activitats són la cursa escolar per a infants i joves que es farà al Parc Monar de Salt o la Marató i Mitja Marató Romànic Extrem que se celebrarà al municipi de la Vall de Bianya.


Dipsalut col·labora en l’organització de les accions per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física i cedeix desfibril·ladors lliures per cardioprotegir-les.

 

 


Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització