Notícies

 

01/03/2010

Conveni per estudiar l’ús de teràpies alternatives en el tractament del càncer

Dipsalut, l’Ajuntament de Roses i la Fundació Roses contra el Càncer han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a l’estudi sobre les teràpies complementàries i alternatives per al tractament del càncer.

 

Dipsalut, l'Ajuntament de Roses i la Fundació Roses contra el Càncer han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a l'estudi sobre les teràpies complementàries i alternatives per al tractament del càncer.

 

Aquest matí ha tingut lloc a l'Ajuntament de Roses la signatura del conveni de col·laboració entre Dipsalut, l'Ajuntament de Roses i la Fundació Roses contra el Càncer per a l'estudi sobre l'ús de teràpies complementàries alternatives amb malalts de càncer. L'objectiu de l'estudi és conèixer i quantificar quin ús i quines millores poden aportar les teràpies alternatives en l'estat, tant físic com psíquic, dels pacients que pateixen aquesta malaltia. El projecte, que es preveu que duri fins al març de 2011, es realitzarà amb pacients de l'Institut Català d'Oncologia sotmesos a tractaments de quimioteràpia, radioteràpia i intervencions quirúrgiques.

 

La signatura del conveni ha estat a càrrec de Josep Marigó, president de Dipsalut (organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona); Magda Casamitjana, alcaldessa de Roses, i Pilar Hernández, presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer. L'acord estableix una aportació econòmica de 18.000 euros per a l'elaboració de l'estudi, del quals Dipsalut n'aporta 9.000; l'Ajuntament de Roses, 6.000, i la Fundació Roses Contra el Càncer, 3.000.

 

La Fundació Roses contra el Càncer serà l'encarregada de la realització de les tres fases que conformaran l'estudi. La primera consistirà en l'elaboració d'un qüestionari i estudi pilot, la recollida i el tractament de dades i l'anàlisi dels resultats quantitatius. La segona s'ocuparà de la transcripció d'entrevistes amb pacients i de l'anàlisi de resultats qualitatius, i la fase final suposarà l'anàlisi global dels resultats i l'elaboració d'una memòria final.

 

La Fundació Roses contra el Càncer és una institució privada sense afany de lucre que té com a objectiu donar suport econòmic, psicològic, moral i social als malats de càncer de la població de Roses i dels voltants, així com als familiars d'aquests. Durant tot l'any, duu a terme diferents actes socials per tal de conscienciar i sensibilitzar els habitants de Roses sobre les conseqüències d'aquesta malaltia.

 

 

 

A la fotografia, d'esquerra a dreta: Josep Marigó, president de Dipsalut, Magda Casamitjana, alcaldessa de Roses, i Pilar Hernàndez, presidenta de la Fundació Roses contra el càncer

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització