Notícies

 

Comencen els tallers del \

El Consorci del Ter i Dipsalut acorden promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter

09/04/2014

Comencen els tallers del "Salut i Natura"

Aquest 27 d’abril comencen els tallers del projecte “Salut i Natura” de Dipsalut i el Consorci del Ter. El primer consistirà en elaborar un herbari de plantes medicinals i adquirir coneixements bàsics sobre elles. Es farà a Sarrià de Ter i tindrà una durada d’entre 4 i 6 hores. El projecte “Salut i Natura” busca promoure la salut entre la població de la conca del Ter (especialment entre els col·lectius més vulnerables) mentre es duen a terme activitats de coneixement i posada en valor de l’entorn natural del riu.

 

Aquest 27 d’abril comencen els tallers del projecte “Salut i Natura” de Dipsalut i el Consorci del Ter.


El primer consistirà en elaborar un herbari de plantes medicinals i adquirir coneixements bàsics sobre elles. Es farà a Sarrià de Ter i tindrà una durada d’entre quatre i sis hores.


El projecte “Salut i Natura” busca promoure la salut entre la població de la conca del Ter (especialment entre els col•lectius més vulnerables) mentre es duen a terme activitats de coneixement i posada en valor de l’entorn natural del riu.


A banda de fomentar la pràctica d’activitat física i altres hàbits saludables, en les activitats també es treballaran les habilitats personals, com l’autoconeixement, el sentit crític, la gestió de les emocions, les relacions socials o l’empatia. L’Organisme de Salut Pública posa èmfasi en el desenvolupament d’aquestes habilitats per tal que les persones puguin tenir més control sobre els seus hàbits de vida i, per tant, sobre la seva salut.


Aquest primer any 2014, dins el “Salut i Natura”, es realitzaran una dotzena de tallers al Ripollès, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. Entre les activitats, es preveuen tallers de descoberta de peixos, d’anellament d’ocells, o passejades escolars per conèixer la fauna nocturna del riu.

 

 

Imatge: activitat d’anellament d’ocells. Autor: Consorci del Ter

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització