Notícies

 

Dipsalut col·laborarà en les dinamitzacions de les Vies Braves

Dipsalut col·laborarà en les dinamitzacions de les Vies Braves

20/06/2014

Dipsalut col·laborarà en les dinamitzacions de les Vies Braves

Aquest dijous 19 de juny s’ha presentat públicament la iniciativa Vies Braves. Es tracta d'una xarxa d'itineraris marins abalisats per permetre la pràctica de la natació de forma segura. Per transmetre les pautes de seguretat que cal tenir en compte per utilitzar-los, es duran a terme dinamitzacions a les platges. Dipsalut hi col·laborarà econòmicament i complementant la formació dels monitors que les dirigiran.


Aquest dijous 19 de juny s’ha presentat públicament la iniciativa Vies Braves. Es tracta d'una xarxa d'itineraris marins que transcorren paral·lelament als camins de ronda. Estan senyalitzats i abalisats per permetre la pràctica de la natació en aigües obertes de forma segura. Per transmetre les pautes de seguretat que cal tenir en compte per utilitzar-los, l’organització de Vies Braves ha previst dur a terme dinamitzacions a les platges. Començaran aquest mes de juliol. Dipsalut hi col·laborarà econòmicament i complementant la formació dels monitors que les dirigiran.



La temporada s’inicia amb 10 itineraris. N’hi ha a Llançà, a Roses, a l'Escala (2), a Tamariu, a Calella de Palafrugell, a Platja d'Aro, a Sant Feliu de Guíxols, a Lloret de Mar i a Banyoles (aquesta última Via Brava és la única no marina; transcorre per l’estany) .



Les Vies Braves estan pensades per a la població en general; des d’atletes professionals que vulguin entrenar-se al mar fins a gent gran que busqui realitzar una activitat física molt moderada. Per aquest motiu, l’usuari ha d’escollir la via que li convingui i el tipus d’ús que en farà, essent conscient de la seva condició física. També ha de ser conscient d’altres normes bàsiques a seguir quan es realitza qualsevol activitat a l’aigua. Aquestes normes es transmetran a les sessions de dinamització.



Cal remarcar que el fet que els itineraris marins estiguin delimitats per boies permet descansar sempre que es necessiti. A més, com que transcorren paral·lels a la costa, es pot sortir de l’aigua cada pocs metres. 

 

Imatge: presentació de les Vies Braves; celebrada al Patronat de Turisme de Girona aquest 19 de Juny. Gràcies per l'ajuda de la companyia de viatges Skytours. Autor: Joana Magureanu

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització