Notícies

 

21/04/2010

Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut presenten la Guia d'Associacions de Salut

Aquest dimecres dia 21 d'abril, Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona han presentat la Guia d'Assocacions de Salut que recull les entitats d'ajuda i suport mutu que donen servei als ciutadans de la demarcació de Girona. La guia s'ha presentat a la seu de Dipsalut, en un acte per a la premsa i un altre per a les associacions.

Aquest dimecres dia 21 d'abril, Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona han presentat la Guia d'Assocacions de Salut que recull les entitats d'ajuda i suport mutu que donen servei als ciutadans de la demarcació de Girona. La guia s'ha presentat a la seu de Dipsalut, en un acte per a la premsa i un altre per a les associacions.

 

La directora de la Càtedra, Dolors Juvinyà, ha explicat que la guia hi figuren les entitats que ofereixen suport a les persones amb problemes de salut- físics o psíquics- i als seus familiars. Hi són aquelles que donen servei als ciutadans i ciutadanes de les comarques de Girona, que estan en actiu i amb qui s’ha pogut contactar en els mesos en què la Càtedra ha fet la recopilació de tota la informació. En total, ara hi consten més d’un centenar d’associacions agrupades en seixanta-sis àmbits temàtics (segons la patologia a la què estan dedicades).

 

Hi figuren entitats de les comarques gironines, però també de la resta de Catalunya i de l’estat. El criteri que s’ha seguit ha estat veure a quines associacions es poden dirigir els ciutadans de la demarcació de Girona que pateixen algun tipus de patologia. Si existeix una associació a la demarcació, s’ha indexat aquesta. Sinó, s’ha buscat la de referència a Catalunya. En el seu defecte, s’ha catalogat la que hi ha a nivell estatal.

 

El directori recull el nom, els objectius de l’entitat, l’adreça, la pàgina web, els telèfons i els correus electrònics així com les persones de contacte. En el cas que l’associació tingui delegacions comarcals, també s’enumeren i es dóna tota la informació per poder contactar-hi.

 

Dolors Juvinyà ha recordat que la majoria de les associacions estan formades per voluntaris i que, sovint, costa contactar-hi. Tant ella com el president de Dipsalut, Josep Marigó, han remarcat que la guia no està tancada i que “som conscients que hi falten entitats”. Precisament amb l’objectiu de poder afegir-les i modificar la informació del directori sempre que calgui, la guia s’ha editat en dos formats que faciliten la revisió constant del contingut. S’ha fet en format web- www.associacionsdesalut.cat- i de llibre de fitxes.

 

El President de Dipsalut ha fet una crida a les entitats per tal que demanin que se les afegeixi a la guia o comuniquin qualsevol modificació en les seves dades de contacte. Poden fer-ho a través del correu info@dipsalut.cat.

 

Josep Marigó ha explicat com va sorgir la idea d’elaborar aquest directori d’associacions. El President de Dipsalut ha remarcat que des de l’organisme “es vol contribuir a difondre la feina que fan les entitats de l’àmbit de la salut, posar-les en contacte, facilitar que treballin en xarxa i apropar-les als ciutadans”. Marigó ha subratllat que “la guia és una eina molt útil, especialment per aquelles persones que pateixen malalties poc comunes i que sovint se senten soles sense saber on poden recórrer per obtenir recolzament, informació i compartir la seva experiència amb persones que estan passant pel mateix”.

 

La guia també ha de servir perquè els professionals dels ajuntaments i dels centres de salut puguin informar adequadament els seus usuaris de les entitats que poden ajudar-los. L’objectiu és que la guia sigui exhaustiva i estigui sempre actualitzada per tal que sigui el directori de referència pel què fa a les entitats de l’àmbit de la salut que donen servei als ciutadans de la demarcació de Girona.

 

La Guia d’Associacions de Salut està destinada tant al públic en general -que ja la pot consultar lliurement entrant al web- com als professionals de l’àmbit sanitari. S’han editat un miler d’exemplars en format de llibre de fitxes que es distribuiran als consells comarcals i ajuntaments de les comarques gironines per tal que en puguin disposar els tècnics de les àrees d’atenció ciutadana, de serveis socials, els metges i metgesses dels centres d’atenció primària i dispensaris i les biblioteques públiques. També es difondrà entre els col·legis professionals de l’àmbit de la salut.

 

A la imatge: el president de Dipsalut, Josep Marigó, i la directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, Dolors Juvinyà, en la roda de premsa de presentació de la guia

Informació addicional:

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització