Notícies

 

Més de 13.000 alumnes d’escoles gironines participaran en el programa “Sigues tu, eines i actius per a la salut”

Programa l'Aventura de la Vida

21/10/2014

Més de 13.000 alumnes d’escoles gironines participaran en el programa “Sigues tu, eines i actius per a la salut”

13.221 alumnes de 104 escoles de primària (de 3r a 6è) i 39 instituts (de 1r a 4rt d’ESO) participaran al “Sigues tu, eines i actius per a la salut” aquest curs 2014-2015. El programa està pensat per facilitar l’aprenentatge de les habilitats per a la vida als infants i joves.


13.221 alumnes de 104 escoles de primària (de 3r a 6è) i 39 instituts (de 1r a 4rt d’ESO) participaran al “Sigues tu, eines i actius per a la salut” aquest curs 2014-2015. El programa està pensat per facilitar l’aprenentatge de les habilitats per a la vida als infants i joves. Inclou formació per a professors i per a pares.


El programa "Sigues Tu" pretén facilitar l’aprenentatge de les deu habilitats bàsiques per a la vida (autoconeixement, empatia, assertivitat, relacions interpersonals, presa de decisions, gestió de problemes i conflictes, pensament creatiu i crític, gestió de les emocions, sentiments i la gestió de les tensions i l’estrès), que són un factor clau en la capacitat de les persones per gestionar la seva vida, la seva salut i la capacitat per relacionar-se amb l’entorn.

L’escola i l’institut són espais per introduir aquest aprenentatges de forma estructurada, especialment en aquells centres que tinguin infants i joves en situació de vulnerabilitat social i econòmica. En el cas de primària, el programa usa com a principal recurs pedagògic uns àlbums de cromos on es recullen les històries d'un grup d’amics i amigues ("L'Aventura de la vida") i que serveixen de punt de partida per reflexionar sobre situacions quotidianes i per anar treballant les citades habilitats. A secundària, s'organitzen sis sessions (4 dirigides pels professors i 2 per tècnics de Dipsalut) per aprofundir i debatre sobre temàtiques diferents.

El programa "Sigues tu" inclou formació específica dirigida al professorat (que s’està duent a terme en aquestes dates) i a les famílies, per tal de continuar aquest treball de les habilitats per a la vida a casa.

Imatge: alumnes de l'escola de Sant Gregori treballant amb els materials de l'"Aventura de la vida". Autor: Joanna Magureanu.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització