Notícies

 

Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció

Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció

01/12/2014

Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció

Aquest 1 de desembre ha començat el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció. La formació té per objectiu donar els coneixements necessaris a policies, bombers, sanitaris...perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d’una situació traumàtica. El curs continua aquests 3 i 5 de desembre a la seu de Dipsalut.


Aquest 1 de desembre ha començat el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció. La formació té per objectiu donar els coneixements necessaris a policies, bombers, sanitaris... perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d’una situació traumàtica. El curs continua aquests 3 i 5 de desembre a la seu de Dipsalut.

Aquests 1, 3 i 5 de desembre té lloc el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció. El curs ofereix formació bàsica, de 12 hores, en primers auxilis psicològics i en tècniques d’autoprotecció als treballadors dels equips de primera resposta: policies, bombers, sanitaris, membres de protecció civil i serveis socials. L’objectiu és transmetre’ls els coneixements necessaris perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d’una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes o episodis violents, entre d’altres.

Donar suport psicològic de manera immediata ajuda a les víctimes a enfortir les seves estratègies d’afrontament de situacions crítiques i pot disminuir les conseqüències psicològiques i socials que podrien patir posteriorment. El curs també proporciona eines a aquests professionals de les emergències per tal que es puguin autoprotegir psicològicament de l’estrès i la pressió propis de la seva feina.

El curs forma part del Programa de Suport i Atenció Psicològica en Situacions d’Emergència al Municipi (Pm04), que s’activa a petició d’alcaldes o de comandaments dels equips de primera resposta davant de situacions complicades com ara accidents amb múltiples víctimes, desastres naturals, morts violentes o agressions sexuals. Consisteix en un servei d’atenció psicològica immediat, i ja en el mateix lloc dels fets, per tal d’atendre a les víctimes i als afectats per l’esdeveniment. Des de la seva implementació, el 2010, fins a data d’avui, el Pm04 s’ha activat 48 vegades.

Imatge: curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips de pimera resposta. Autor: Joanna Magureanu.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització