Notícies

 

12/05/2010

Dipsalut participa en la jornada “Alimentació amb productes locals a les escoles”

Aquest dimecres 12 de maig Dipsalut ha participat en la jornada “Alimentació amb productes locals a les escoles” organitzada per la Fundació del Món Rural. El President de Dipsalut, Josep Marigó, ha intervingut a la inauguració de la jornada. Marigó ha subratllat la necessitat de transmetre hàbits de vida saludables – basats en una alimentació equilibrada i activitat física diària.

Aquest dimecres 12 de maig Dipsalut ha participat en la jornada “Alimentació amb productes locals a les escoles” organitzada per la Fundació del Món Rural. El President de Dipsalut, Josep Marigó, ha intervingut a la inauguració de la jornada. Marigó ha subratllat la necessitat de transmetre hàbits de vida saludables – basats en una alimentació equilibrada i activitat física diària.

 

La Jornada “Alimentació amb productes locals a les escoles” s’ha celebrat al llarg de tot aquest dimecres 12 de maig al centre cultural La Sitja de Fornells de La Selva i ha servit per posar en contacte els productors d’aliments gironins amb les escoles per tal de propiciar que els productes de proximitat es facin amb un lloc destacat en els menús escolars.

 

La diada ha començat amb els parlaments del director dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Josep Guix; del director de la Fundació Món Rural, Francesc Cribillers; de l’alcalde de Fornells de la Selva i membre del consell rector de Dipsalut, Gabriel Casas; i del president de Dipsalut, Josep Marigó. Els han seguit ponències sobre la seguretat alimentària als menjadors escolars –a càrrec de Carles Mundet, de l’Agència de Protecció de la Salut-, la dieta apropiada per als infants, el consum de fruita a les escoles o sobre com s’ha de fer per aconseguir que els productes locals arribin als menús escolars.

 

En la jornada s’ha remarcat la creixent sensibilitat per la seguretat i la qualitat de l’alimentació així com l’interès per la producció integrada o ecològica per tal que quedin garantides unes qualitats organolèptiques i nutritives i el manteniment de la cultura gastronómica local. També s’han presentat algunes experiències per impulsar la presència d’aliments locals a les escoles i s’ha fet una mostra de productes alimentaris de proximitat.

 

Imatge: (d’esquerra a dreta) el director dels ST del Dep. d’Agricultura, Josep Guix; el gerent de Dipsalut, Marc Alabert; el president de Dipsalut, Josep Marigó; el director de la Fundació món Rural, Francesc Cribillers i l’alcalde de Fornells de la Selva i membre del consell rector de Dipsalut, Gabriel Casas.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització