Notícies

 

25/05/2010

Dipsalut inicia el seu programa de formació per a la primavera/estiu 2010

Aquest dimecres dia 26 de maig comencen les sessions de formació que Dipsalut ha programat per aquesta primavera/estiu. S’han programat un total de 7 cursos de l’àmbit de la protecció de la salut. Es tracta de formació gratuïta dirigida especialment al personal tècnic dels ajuntaments de les comarques gironines. També poden participar-hi els treballadors d’empreses privades que gestionen instal·lacions d’ús públic

Aquest dimecres dia 26 de maig comencen les sessions de formació que Dipsalut ha programat per aquesta primavera/estiu. S’han programat un total de 7 cursos de l’àmbit de la protecció de la salut. Es tracta de formació gratuïta dirigida especialment al personal tècnic dels ajuntaments de les comarques gironines. També poden participar-hi els treballadors d’empreses privades que gestionen instal·lacions d’ús públic.

 

El programa de formació de Dipsalut per a la primavera/estiu 2010 comença amb un curs sobre la gestió del risc a les piscines. S’hi ensenyarà tot el que cal saber –tant a nivell teòric com pràctic- per a gestionar de manera segura les piscines d’ús públic de la demarcació. Se n’han programat tres edicions: una es farà a Girona del 26 al 28 de maig; una altra, a Roses del 2 al 4 de juny i una tercera, a Torroella de Montgrí, entre el dia 9 i l’11 de juny. La durada prevista del curs és de 10’5 hores.

 

Dipsalut també ha programat un curs de manipulador d’aigües. L’objectiu és formar les persones que realitzen tasques en els abastaments d’aigua municipals per tal de garantir una gestió segura del servei. Se n’han programat dues edicions: una, a Girona el dia 11 de juny i una altra, a Ripoll el dia 18 de juny. Aquest curs té una durada de 4 hores.

 

Finalment, s’ofereixen dos cursos relacionats amb la gestió segura d’instal·lacions amb risc de transmissió de legionel·losi. S’ha programat un curs bàsic, de 4 hores, per transmetre les normes imprescindibles per tal de gestionar les instal·lacions amb risc de legionel·la. Està adreçat al personal dedicat al manteniment d’aquests equipaments. S’hi explicaran les principals característiques de la legionel·la i la legionel·losi, la normativa marc, com aplicar els programes d’autocontrol i com portar els fulls de registre. També s’hi ensenyarà com realitzar les diferents operacions de manteniment. La formació es farà a Girona el dia 23 de juny. L’altre curs és l’oficial, de 25 hores. Es tracta d’una formació molt més completa que té per objectiu que les persones que fan el manteniment de les instal·lacions amb risc de legionel·la facin correctament totes les actuacions de manteniment, neteja i desinfecció, que apliquin els programes d’autocontrol, que coneguin la normativa i que siguin conscients de la perillositat d’usar productes químics per a la neteja i desinfecció. El contingut d’aquest curs està regulat pel Reial Decret 865/2003. Se celebrarà a Girona del 31 de maig fins a l’11 de juny.

 

Tots els cursos del programa de formació de Dipsalut estan impartits per professionals especialitzats en cada matèria. Es tracta de personal de les empreses col·laboradores de Dipsalut. L’objectiu del programa de formació és millorar els coneixements, les habilitats i les actituds dels diferents agents que treballen en la salut pública. D’aquesta manera es minimitza el risc que els gironins i gironines puguin tenir problemes de salut per agents físics, químics, biològics o ambientals presents en els diferents elements del medi i els indrets de convivència humana.

 

Les inscripcions a les sessions del programa de formació s’obriran el dia 11 de maig. Es poden formalitzar omplint la sol·licitud que hi ha en aquest web, accedint a la informació de cada curs que hi ha dins l’apartat de formació. Les places són limitades.Per a una informació més detallada sobre el Programa de Formació de Dipsalut, podeu consultar el l’apartat “Catàleg de Formació”.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització