Notícies

 

31/08/2015

La Policia de Calonge recupera una dona amb un desfibril·lador cedit per Dipsalut

La Policia Municipal de Calonge va recuperar el 29 d’agost una dona de 62 anys que havia patit una aturada cardíaca. Per fer-ho, els agents van utilitzar un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut. La víctima, de nacionalitat holandesa, va ser traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona.

 

La Policia Municipal de Calonge va recuperar el 29 d’agost una dona de 62 anys que havia patit una aturada cardíaca. Per fer-ho, els agents van utilitzar un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut. La víctima, de nacionalitat holandesa, va ser traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona.

El programa “Girona, territori cardioprotegit” ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d’ús públic arreu de les comarques gironines (503 de “fixos”, 197 en els vehicles dels cossos d’emergència i 47 que l’Organisme cedeix de manera temporal a entitats i ajuntaments).

Fins al moment, aquests aparells i la ràpida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans ja ha permès recuperar 24 persones que havien patit un problema cardíac.  

 

Dipsalut, a més, acaba de crear l’aplicació per a mòbils i tauletes “DEACAT”, que permet localitzar el desfibril·lador més proper i indica com arribar-hi. A més, facilita la trucada a Emergències i dóna instruccions per atendre la persona que ha patit l’aturada cardíaca i per utilitzar idòniament el desfibril·lador. L’aplicació es pot descarregar gratuïtament des de les plataformes AppStore i GooglePlay. 

 

Imatge: captura de pantalla de l’aplicació “DEACAT” 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització