Notícies

 

06/10/2015

Comença el curs a distància de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció

Una vintena d’alumnes participa en una nova edició a distància del curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció.

 

Arrenca una nova edició de la formació online que ajuda policies, bombers, sanitaris, serveis socials o membres de protecció civil a adquirir estratègies, coneixements i habilitats per facilitar suport psicològic immediat a les víctimes de diferents esdeveniments crítics.

Una vintena d’alumnes participa en una nova edició a distància del curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció que ofereix Dipsalut. La formació de 16 hores -impartida per l’institut psicomèdic Axios- ofereix coneixements bàsics en primers auxilis psicològics i en tècniques d’intervenció dirigides específicament als membres dels equips d’intervenció en situacions de crisi: policies, bombers, sanitaris, membres de protecció civil, serveis socials, entre altres.

 

L’objectiu del curs és transmetre als alumnes els coneixements necessaris perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d’una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents o agressions sexuals, entre d’altres.


Després d’una primera sessió presencial, els alumnes podran seguir el curs des de casa seva a través de l’aula virtual de la Càtedra de Promoció de la Salut on hauran de respondre un petit qüestionari cada setmana.


La formació, que s’allargarà sis setmanes, proporciona eines a aquests professionals de les emergències per tal que es puguin autoprotegir psicològicament de l’estrès i la pressió pròpia de la seva feina i puguin atendre les víctimes ràpidament.

 

A més de la formació als equips de primera resposta davant situacions de crisi, Dipsalut disposa d’un programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi. Aquest servei s’activa davant situacions complicades com ara accidents múltiples amb víctimes, desastres naturals, morts violentes, agressions sexuals, entre d’altres. El programa ofereix un servei d’atenció psicològica immediat a les víctimes al mateix lloc de l’emergència.

 

Aquest curs forma part del programa de formació del segon semestre del 2015. Si voleu més informació sobre els cursos que s'ofereixen, només heu de clicar el següent enllaç.



Imatge de la sessió d'inici presencial del curs a distància de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d'intervenció

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització