Notícies

 

04/06/2010

"La Piràmide" de Dipsalut a les Beques Educar Menjant

L'obra "La Piràmide" de Dipsalut s'ha pogut veure aquest 3 de juny al centre de Girona dins les activitats per celebrar el lliurament de les Beques Educar Menjant 2010. Les beques estan impulsades per la Fundació Jaume Casademont amb la col·laboració de Dipsalut. Premien projectes que promocionin l’educació en hàbits alimentaris saludables entre la població infantil.

L'obra "La Piràmide" de Dipsalut s'ha pogut veure aquest 3 de juny al centre de Girona dins les activitats per celebrar el lliurament de les Beques Educar Menjant 2010. Les beques estan impulsades per la Fundació Jaume Casademont amb la col·laboració de Dipsalut. Premien projectes que promocionin l’educació en hàbits alimentaris saludables entre la població infantil.

 

Aquest dijous dia 3 de juny s’ha celebratla diada de lliurament de les Beques Educar Menjant 2010, impulsades per la Fundació Jaume Casademont amb la col·laboració de Dipsalut. Les activitats han començat a les cinc de la tarda a la plaça Constitució de Girona on s'han explicat contes, s'han fet tallers de cuina i s'ha representat l'obra de Dipsalut "La Piràmide". Tot pensat per a transmetre hàbits de vida saludables als més petits.

 

La diada ha continuat amb el lliurament de les beques amb una cerimònia al Museu del Cinema de Girona. Enguany s'han premiat dos projectes gironins, un de la demarcació de Lleida i un de la de Barcelona. Es tracta de les iniciatives: "Aprenem a menjar saludable en anglès" de l’escola Joan Roura de Tortellà, del ZER El Llierca (Girona); "Tasta'm", presentat per l’AMPA del Col·legi Maristes de Girona (Girona); "Esmorza bé, esmorza saludable", de l’escola La Bassa i l’ajuntament de Torregrossa (Lleida) i de "Biblio-teca" , presentat per la Biblioteca Municipal Josep Badia, de l’Ametlla del Vallès (Barcelona). El gerent de Dipsalut, Marc Alabert, ha estat l'encarregat de lliurar un dels premis.

 

Els projectes guanyadors rebran la dotació de 3.000 euros per a poder ser desenvolupats durant el curs 2010-2011.

 

El jurat de les beques ha volgut destacar quatre projectes més per la seva gran qualitat. Es tracta de: "Els sabors de la història", del grup Cuina Gestió de Cambrils; "Dinar amb els més petits: recuperar un temps educatiu", presentat per la Fundació Universitària del Bages, de Manresa; "L'hort escolar", de Ventall de Somriures i l'escola Anselm Clavé, de Cornellà de Llobregat i "un plat pla, ple de pebre negre està", presentat per la Fundació EMYS de Riudarenes.

 

Les Beques Educar Menjant es concedeixen a projectes que promocionen l’educació en hàbits alimentaris saludables entre la població infantil (fins als setze anys). En aquesta tercera convocatòria s’hi han presentat més de 70 projectes d’arreu dels països catalans. L’organització ha destacat tant la quantitat de projectes que opten a les beques com la qualitat que tenen. S’hi ha presentat iniciatives sorgides de centres escolars, de biblioteques, esplais, universitats, empreses, mercats, ajuntaments, entitats i d’organitzacions vinculades a la salut.

 

L’elecció dels quatre projectes guanyadors ha anat a càrrec d’un jurat multidisciplinari. Enguany ha estat format pel xef Joan Roca, el cuiner Isma Prados, Gemma Salvador (representant del Dep. de salut de la Generalitat), Tona Castell (del Dep. d’Educació), Jaume Pagès (president de l’Assoc. Contra l’Anorèxia i la Bulímia), Rosa M. Terradelles (professora de la UdG) i Dolors Juvinyà (directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG i representant de Dipsalut).

 

Imatge: obra "La Piràmide" de Dipsalut, representada a la plaça Constitució de Girona

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització