Notícies

 

Els Mossos d’Esquadra recuperen un home amb un desfibril·lador cedit per Dipsalut

215 municipis han sol·licitat desfibril·ladors a Dipsalut

09/10/2015

Els Mossos d’Esquadra recuperen un home amb un desfibril·lador cedit per Dipsalut

Els Mossos d’Esquadra recuperen un home de 78 anys que havia patit una aturada cardíaca

 

Els desfibril·ladors cedits per Dipsalut en el marc del programa "Girona, territori cardioprotegit" ja han permès recuperar 25 persones que havien patit un problema cardíac


Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes van recuperar el 8 d’octubre un home de 78 anys i de nacionalitat britànica que havia patit una aturada cardíaca a l’estació d’autobusos de Lloret de Mar. Per fer-ho, els agents van utilizar un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut. La víctima, a qui es van aplicar dues descàrregues, va ser traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona. 

El programa “Girona, territori cardioprotegit” ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d’ús públic arreu de les comarques gironines (503 de “fixos”, 197 en els vehicles dels cossos d’emergència i 47 que l’Organisme cedeix de manera temporal a entitats i ajuntaments).

Fins al moment, aquests aparells i la ràpida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans ja ha permès recuperar 25 persones que havien patit un problema cardíac.

Dipsalut, a més, acaba de crear l’aplicació per a mòbils i tauletes “DEACAT”, que permet localitzar el desfibril·lador més proper i indica com arribar-hi. A més, facilita la trucada a Emergències i dóna instruccions per atendre la persona que ha patit l’aturada cardíaca i per utilitzar idòniament el desfibril·lador. L’aplicació es pot descarregar gratuïtament des de les plataformes AppStore i GooglePlay.

 

Imatge d'un dels desfibril·ladors fixos instal·lats a la província de Girona


Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització