Notícies

 

Informació científica per a la planificació de polítiques de salut

El vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas, en l'acte de presentació a investigadors del repositori de dades del MESGI50

14/06/2016

Informació científica per a la planificació de polítiques de salut

Aquest dimarts 14 de juny s’ha celebrat a Dipsalut una jornada per donar a conèixer el repositori de dades de l’estudi MESGI50.

L’acte ha anat especialment dirigit a investigadors de la Universitat de Girona i d’institucions i entitats de la demarcació.

 

El MESGI50 indaga els factors que incideixen en l’envelliment dels ciutadans de les comarques gironines. Per això, des del 2013, fa un seguiment a més de 3.000 persones a partir de 50 anys de municipis de tipologies ben diferents. Realitzant-los entrevistes i proves físiques de manera periòdica, es va veient com envelleixen i què influeix en aquest procés. L’objectiu final és generar dades científiques per a la recerca i per a la planificació de polítiques de salut.


L’estudi està inclòs en una gran enquesta d’envelliment que es fa a nivell europeu (el projecte SHARE). Tota la informació generada pel MESGI50 es va indexant a la base de dades d’aquest projecte. Es tracta seguint estrictament la normativa de protecció de dades, de manera que sigui impossible identificar els participants a l’estudi.


El repositori de dades està disponible per a tots els investigadors acreditats, de qualsevol camp de coneixement, per tal de dur a terme les seves recerques.


La jornada de presentació del repositori de dades del MESGI50 a científics que poden fer-ne ús ha comptat amb l’investigador principal de l’estudi. Josep Garre ha remarcat que, entre moltes altres funcionalitats, la base de dades permet comparar els resultats obtinguts a Girona amb els d’altres territoris europeus.


L’estudi MESGI50 està desenvolupat per investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica i de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona amb el suport de Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització