Notícies

 

Beques per potenciar la investigació

els tres guanyadors de les beques

30/06/2016

Beques per potenciar la investigació

L'IDIBGI, amb el suport de Dipsalut, ha atorgat tres noves beques postresidència. L'objectiu és potenciar la investigació clínica.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), amb el suport del Dipsalut, ha concedit per segon any consecutiu les beques postresidència, que s’ofereixen a professionals que ja han acabat l’especialització (MIR, PIR, FIR, LLIR o IIR) per dur a terme diversos projectes de recerca. Els tres projectes guardonats d’aquesta edició ha estat presentats per professionals de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta: la neuròloga Anna Cots, la farmacèutica especialitzada en farmàcia hospitalària Mireia Vila i el pneumòleg Eric Rojas.


Aquestes beques ajuden a potenciar la recerca clínica translacional entre joves especialistes i els ofereixen una entrada al món laboral tot just quan acaben la seva etapa formativa a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, a l’àmbit d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut o a l’Institut d’Assistència Sanitària. Els guardonats signaran un contracte de 40 hores setmanals de dedicació a la recerca (IDIBGI), compatible amb altres contractes laborals dins la xarxa sanitària, sempre que siguin contractes a temps parcial i/o contractes de guàrdia. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Pla estratègic de l’IDIBGI, que promou una recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut facilitant la seva translació a la pràctica clínica habitual.


Tres projectes seleccionats

A diferència de l’any passat, que es van oferir dues beques, la convocatòria d’enguany s’ha ampliat a tres. Entre els seleccionats, trobem a la doctora Anna Cots. És neuròloga i ha presentat un projecte pilot sobre la relació de la microbiota amb les malalties neurodegeneratives, que pot derivar en investigacions d’interès pràctiques per als pacients afectats. La doctora Cots farà la seva recerca amb el Grup de Neurodegeneratives i Neuroinflamació de l’IDIBGI liderat pel doctor Ramió.

 

D’altra banda, Mireia Vila, farmacèutica especialitzada en farmàcia hospitalària que, gràcies a la beca, podrà seguir investigant per cercar millores en el tractament de les malalties inflamatòries intestinals al Grup de Microbiologia de la malaltia inflamatòria intestinal, liderat pel doctor Aldeguer.

 

El darrer premiat va ser el doctor Eric Rojas, pneumòleg, que desenvoluparà el seu projecte sobre el diagnòstic de la síndrome de l’apnea constructiva al Grup de Respiratori de l’IDIBGI liderat pel doctor Orriols

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització