Notícies

 

Formació pels docents del “Sigues Tu, eines i actius per a la salut”

Imatge d'arxiu d'una sessió de formació a docents impartida per Josep Lluís Bimbela en el marc del programa Sigues tu

04/07/2016

Formació pels docents del “Sigues Tu, eines i actius per a la salut”

Entre aquest 30 de juny i 4 de juliol, s’ha dut a terme diversos tallers formatius adreçats als mestres de les escoles i instituts de la demarcació que desenvolupen el programa.

En els tallers, els docents han après estratègies de dinàmica de grup, a aplicar tècniques de mindfullness a l’aula, a afavorir la conversa amb els alumnes sobre diversos temes relacionats amb la salut i algunes claus per aconseguir els objectius educatius amb el mínim estrès i la màxima efectivitat.

 

La formació ha estat impartida per reconeguts professionals de l’àmbit de la promoció de la salut, com l’expert en gestió emocional i counselling, José Luís Bimbela.


El programa de Dipsalut “Sigues Tu, eines i actius per a la salut” busca entrenar les habilitats per a la vida dels alumnes, a més de promoure estils de vida saludables. L’objectiu és enfortir la capacitat d’infants i joves d’afrontar els desafiaments de la vida quotidiana i de gestionar la seva salut.


Les habilitats per a la vida són destreses en l'àmbit social, emocional i ètic, que complementen i optimitzen les habilitats intel·lectuals de cadascú. Es treballen especialment aquelles 10 que es consideren bàsiques: l’autoconeixement, l’empatia, l’assertivitat, la gestió de les relacions interpersonals, la presa de decisions, la gestió de problemes i conflictes, el pensament creatiu i crític, la gestió de les emocions i dels sentiments i la gestió de les tensions i l’estrès.


El treball es fa a l’aula, en sessions específiques i també, de manera transversal. Se n’encarreguen, principalment, els mestres i professors. Per a poder-ho fer idòniament, compten amb formació específica així com amb assessorament i suport continu dels professionals de Dipsalut. Periòdicament també es programen tallers i sessions per complementar la seva formació, resoldre dubtes i compartir experiències.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització