Notícies

 

Nou centre de distribució d\'aliments a la demarcació

Signatura del conveni marc que regula els centres de distribució d'aliments

17/09/2016

Nou centre de distribució d'aliments a la demarcació

S'ha inaugurat aquest 16 de setembre. Està situat a Santa Coloma de Farners i es preveu que doni servei a 220 famílies.

El nou centre de distribució d’aliments (CDA) és el desè de les comarques gironines. La previsió és que atengui unes 700 persones en situació de vulnerabilitat. El nou CDA té, com la resta, un format d'autoservei. D'aquesta manera les famílies es poden confeccionar la seva cistella de la compra de manera similar a com farien en un supermercat.

 

La inauguració oficial de l'equipament s'ha fet aquest divendres 16 de setembre i ha comptat, entre moltes altres autoritats, amb el president de Dipsalut, Josep M. Corominas.

 

Abans de la inauguració, la Generalitat, la Fundació Bancs dels Aliments, Càritas, La Caixa, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i Dipsalut han signat un conveni marc en el que es regula el funcionament dels centres de distribució d'aliments.

 

El president de Dipsalut ha volgut recordar que en els CDA's no "només s'hi proporcionen aliments sinó que també s'hi procura proporcionar recursos, eines, a les persones per ajudar-les a sortir de la situació en la què es troben". A més, de donar feina directament a alguns usuaris, es fan tallers formatius per desenvolupar les habilitats personals, de consum responsable o d’estalvi familiar.

 

A banda de l’aportació econòmica que Dipsalut fa per als centres, l'Organisme també subministra alguns aliments que, a vegades, no arriben en suficient mesura i que es consideren imprescindibles per a una alimentació sana. A més, procura que tampoc hi faltin productes d’higiene personal i de la llar.



Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització