Notícies

 

Més d’un miler de persones han après a combatre el mosquit tigre

Un miler de persones han après a combatre el mosquit tigre als estands informatius de Dipsalut

26/09/2016

Més d’un miler de persones han après a combatre el mosquit tigre

Aquest estiu, Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits han muntat estands informatius i han organitzat xerrades sobre el mosquit tigre a vint-i-cinc municipis.

Els tècnics del Servei han explicat, a un total de 1.046 persones, les mesures a prendre per evitar que l’insecte es reprodueixi als seus balcons, terrasses i jardins.


En els estands i les xerrades s’hi mostren larves de mosquit tigre i exemplars adults així com exemples de possibles punts de cria. També s’hi donen consells per impedir la proliferació d’aquest insecte. Unes recomanacions que se centren a evitar les acumulacions d’aigua, per petites que siguin.


L’objectiu d’aquests tendals informatius i de les xerrades és conscienciar els ciutadans de la importància d’impedir la reproducció del mosquit tigre a casa seva. Es calcula que el 80% dels espais on pot criar aquest insecte són privats i, per tant, a les administracions els és molt difícil actuar-hi directament.


Amb les accions divulgatives d’aquest estiu s’ha buscat incidir, especialment, en la gent gran perquè és un segment de població al que no s’acostuma a arribar amb altres iniciatives de conscienciació, com ara el Programa Educatiu del Mosquit Tigre. Al llarg de les seves set edicions, aquest programa - dirigit als escolars i als seus pares- ja ha permès implicar 45.000 nens i nenes en el control de l’insecte.


A més de les campanyes de sensibilització, Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments de la demarcació de Girona realitzen accions per controlar el mosquit als espais públics, com ara l’aplicació periòdica d’un producte per matar les larves de l’insecte en aquells punts de places, carrers, parcs, jardins i instal·lacions municipals on podria criar.


Per més informació sobre el Programa de Vigilància i Control del Mosquit Tigre, podeu consultar el web www.mosquitigregirona.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització