Notícies

 

Ajudar els infants que pateixen diabetis a controlar la seva malaltia

Imatge d'un dels cursos organitzats per Dipsalut

09/11/2016

Ajudar els infants que pateixen diabetis a controlar la seva malaltia

Dipsalut organitza un curs per a docents i monitors de lleure que tinguin infants amb diabetis al grup. Se celebrarà al Parc Científic de Girona el proper 18 de novembre.

El curs Nens i nenes amb diabetis, a la classe ofereix formació bàsica en el coneixement de la malaltia diabetis mellitus tipus 1; una de les més freqüents entre infants i adolescents dels països industrialitzats. És totalment gratuït.


Consta d’una part teòrica en què s’explica, entre altres, en què consisteix la diabetis, què la causa, les complicacions que pot comportar i les bases de tractament.


La segueix un mòdul pràctic en el que es mostra la tècnica d’autoanàlisis capil·lar en sang, els tipus d’insulina i acció, els dispositius d’administració i les zones de punció.


També es parla del pla de tractament de l’infant i de com cal procedir en cas d’emergència. A més, es detallen les particularitats que cal tenir en compte segons el moment del dia i el tipus d’activitat que desenvolupa el nen que pateix aquesta malaltia.


L’objectiu del curs és formar el personal de les escoles (mestres, monitors de menjador, d'activitats escolars, extraescolars i de lleure) per tal que puguin donar suport als menors en el control diari de la seva malaltia.


La formació està impartida per professionals amb experiència amb nens i nenes amb diabetis, diplomats en dietètica i nutrició i diplomats en infermeria. L’organitzen l’Associació de Diabètics de Catalunya i Dipsalut.


Aquest curs s’inclou en el programa de formació de l'Organisme. Cada any, l’ens ofereix una vintena de cursos gratuïts sobre diferents temes relacionats amb la salut pública. Entre ells, n’hi ha per a manipuladors d’aliments, per al control d’instal·lacions amb risc de transmissió de legionel·losi, per a poder donar una primera atenció psicològica a víctimes d’esdeveniments traumàtics o per usar idòniament els desfibril·ladors d’ús públic.


Les inscripcions als cursos s’han de realitzar des d'aquest mateix web.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització