Notícies

 

Els resultats definitius confirmen que el pavelló de La Bisbal està lliure de legionel·la

Control analític per detectar o descartar la presència de legionel·la

02/02/2017

Els resultats definitius confirmen que el pavelló de La Bisbal està lliure de legionel·la

Les proves fetes tant per Dipsalut com per l’Agència de Salut Pública descarten que la instal·lació hagi estat el focus de contagi de legionel·losi a un veí del municipi.

El passat 16 de gener es va saber que hi havia una persona de La Bisbal d'Empordà diagnosticada de pneumònia per legionel·la, que havia patit una manifestació lleu de la malaltia i que ja es trobava en procés de recuperació.


El mateix dia tècnics de Dipsalut, amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi, van prendre mostres d’aigua de les dutxes, aixetes i altres punts del pavelló municipal d’esports, que l’afectat usava habitualment. En total se’n van agafar d’una dotzena de punts de la instal·lació d’aigua sanitària. Dilluns mateix també es van tancar les dutxes del pavelló i el camp de futbol, com a mesura de precaució.


L’Organisme de Salut Pública ha analitzat totes les mostres amb diversos mètodes. Els resultats del primer– un mètode d’anàlisi molecular- es van conèixer de seguida i indicaven que la instal·lació estava lliure de legionel·la pneumophila. Ara s’ha conegut els resultats de l’altre mètode d’anàlisi, el de cultiu, que han corroborat que, en cap cas, la instal·lació pot haver estat el focus de contagi de legionel·losi. Les proves efectuades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya han donat exactament els mateixos resultats.


Control dels equipaments de risc

Dipsalut ajuda 103 ajuntaments gironins a controlar un total de 275 equipaments municipals d’alt risc de transmissió de legionel·losi. Dissenya i implementa – de la mà dels ajuntaments- plans de manteniment, desinfecció i control analític de cadascuna de les instal·lacions.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització