Notícies

 

Promoure el treball en xarxa entre administracions i entitats

Presentació de la Guia d'Entitats d'Acció Social a Girona

03/02/2017

Promoure el treball en xarxa entre administracions i entitats

Aquest 2 de febrer s’ha presentat públicament la “Guia d’entitats d’Acció Social a Girona”. Es tracta d’una publicació de la comissió territorial d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) que ha comptat amb el suport econòmic de Dipsalut.

 

La guia recull recursos i serveis oferts per 21 organitzacions sense ànim de lucre amb seu o delegació a les comarques gironines. Es tracta d’entitats que treballen en àmbits diversos com l’atenció a la infància, la cooperació internacional, l’ocupabilitat, la interculturalitat, l’educació o l’acompanyament de persones amb discapacitat.


Cada entitat compta amb una fitxa on es descriu el seu àmbit d’actuació i els destinataris de les accions. També es proporciona un llistat dels serveis que ofereix actualment, d’altres que podria prestar i un històric de les activitats desenvolupades fins avui. Finalment, se’n donen les dades de contacte.

 

L’objectiu principal del recurs és promoure la col·laboració entre l’administració local i les organitzacions sense ànim de lucre a l’hora de desenvolupar projectes i de crear i gestionar serveis de l’àmbit de l’acció social. Per aquest motiu, la publicació, es difondrà entre els ajuntaments i altres ens locals de les comarques gironines. S'ha editat en paper i també s'ha penjat a la pàgina web d'ECAS, des d'on tothom que ho desitgi la pot consultar lliurement.


En el decurs de la presentació de la guia, la gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras, ha subratllat la necessitat de reforçar aquest treball en xarxa per tal d’aconseguir reduir les desigualtats. Ha explicat que “una societat amb menys desigualtats ens portarà a una societat més sana” ja que les condicions econòmiques i socials de les persones condicionen clarament el seu estat de salut. Oliveras ha assenyalat que aquesta evidència ha portat l’Organisme de Salut Pública a assumir recentment les competències d’acció social que, fins aquest 2016, depenien directament de la Diputació de Girona.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització