Notícies

 

Dipsalut, al VII Congrés de Legionel·la i Qualitat Ambiental

Les tècniques de Dipsalut, Laura Arjona i Imma Vilà, durant la seva exposició en el VII Congrés de Legionel·la

19/02/2017

Dipsalut, al VII Congrés de Legionel·la i Qualitat Ambiental

L'Organisme hi ha exposat la redefinició en funció del risc d'un dels programes de control de legionel·la.

Aquests 15 i 16 de febrer, l'Organisme ha participat al Congrés Nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental que s'ha celebrat a Terrassa.


Professionals de Dipsalut hi han presentat una ponència sobre la redefinició del model de gestió dels programes de control d'instal·lacions amb risc de proliferació de legionel·la. Hi han explicat com, gràcies al desenvolupament de la seva activitat al llarg dels anys, l'Organisme ha pogut obtenir una clara radiografia de l'estat de les instal·lacions de la demarcació i identificar aquelles que acostumen a concentrar riscos. Això ha permès introduir importants canvis en el model de gestió: dedicar més esforços on hi ha més risc per tal de tenir aquestes instal·lacions més controlades i anar-les convertint progressivament en més segures. Els tècnics de Dipsalut han subratllat que aquesta gestió en funció del risc incrementa notòriament els controls i actuacions periòdiques en una tipologia d'instal·lacions ja que es busca garantir en tot moment els paràmetres de qualitat més exigents.


Els tècnics de l'Organisme també han explicat, en una comunicació breu, casos pràctics de situacions de risc per a la proliferació de legionel·la en instal·lacions d’aigua calenta sanitària que poden ser de difícil detecció. Han exposat com detectar-les i possibles opcions per corregir-les.


El Congrés de Legionel·la i Qualitat Ambiental reuneix als organismes i professionals més destacats d'aquest àmbit. S'hi presenten, analitzen i debaten les novetats en el control del bacteri.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització