Notícies

 

Activitats per commemorar el Dia de la Dona

Jornada de l'Esport Femení 2016. Autor: Pedres de Girona

08/03/2017

Activitats per commemorar el Dia de la Dona

Dipsalut, la Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona han organitzat un seguit d’activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona.

Aquest divendres dia 10 de març s'ha celebrat la Jornada Dona i Esport que, enguany, ha tractat sobre l'excel·lència en l'esport femení. L'acte s'ha dut a terme a la sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat a Girona. Ha començat amb la lectura de la Declaració Institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones, que ha anat a càrrec de Bet Fernández, entrenadora olímpica de natació sincronitzada. La Jornada també ha inclòs una conferència sobre l'evolució de l'esport femení en els Jocs Olímpics i una taula rodona sobre el paper de les dones en els esports aquàtics.

 

Diumenge 12 de març s'ha celebrat la V Jornada de l'Esport Femení  sota el lema "Fes un  pas per l'esport". S'hi ha facilitat la pràctica d'un total de dinou activitats esportives.  L'esdeveniment s'ha dut a terme diferents punts de la ciutat de Girona i ha aplegat a l'entorn de 1.500 persones.

 

Els principals objectius d'aquest acte són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades «no femenines»; destacar la pràctica esportiva com a transmissora de valors; reflexionar sobre els beneficis de l'esport, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer esportistes destacades perquè es converteixin en un referent social. Es reclama que homes i dones puguin accedir en condicions d’igualtat a la pràctica esportiva.

 

Aquests dies també s’ha dut a terme trobades de debat en nou instituts de la comarca del Gironès en què han participat un miler d’alumnes d’edats compreses entre els dotze i els setze anys. En aquestes trobades s’ha tractat sobre el valor de l’esport com a element de transmissió de valors per a la formació integral de les persones —nois o noies—, i també s’ha reflexionat sobre la presència i la imatge de les dones en el món de l’esport. Aquestes trobades han comptat amb el suport de Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització