Notícies

 

Dipsalut modifica la senyalització dels Parcs per evitar possibles estereotips de gènere

Imatge del Parc de La Creueta, Girona, amb els panells explicatius ja modificats

05/04/2017

Dipsalut modifica la senyalització dels Parcs per evitar possibles estereotips de gènere

Un estudi, encarregat per l’Organisme, ha conclòs que tres dels plafons dels Parcs Urbans de Salut podrien portar a construir estereotips de gènere. Concretament, es tracta del panell explicatiu de l’exercici “sentadeta” i dels dos plafons que acompanyen l’aparell “la serp”.

L’estudi conclou que, si es relaciona l’explicació de per a què serveixen aquests exercicis amb els dibuixos que mostren com realitzar-los, es poden construir estereotips de gènere com associar la dona a activitats domèstiques.


Per evitar que puguin fer-se aquestes associacions, Dipsalut està modificant els citats panells en tots els Parcs Urbans de Salut de la demarcació. Tal i com mostren les imatges, es canvia el dibuix inicial per un altre on apareix tant una dona com un home realitzant l’exercici. D’aquesta manera s’evita que es pugui relacionar determinades activitats a un o altre gènere.


L’anàlisi de gènere als Parcs ha anat a càrrec de Teresa Cabruja Ubach, responsable de la Unitat d’Igualtat de Gènere de la Universitat de Girona. S’ha fet a petició de Dipsalut, després que des de la Secretaria de la Dona del sindicat Comissions Obreres (CCOO) de les comarques gironines s’alertés l’Organisme que un dels plafons dels Parcs podia portar a construir aquest tipus d’estereotips.


Actualment Dipsalut està treballant per incorporar la transversalitat de gènere en tots els seus serveis i accions així com en la seva cultura organitzativa.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització