Notícies

 

09/06/2017

Més de setanta participants a la formació del “Sigues Tu”

72 mestres i professors d’escoles i instituts de la demarcació de Girona han participat en els últims tallers del programa “Sigues Tu”.

Entre els mesos de gener i maig, se n’ha dut a terme cinc de presencials i un curs online.

Tots, adreçats a docents, tant de primària com de secundària. Especialment, als que desenvolupen el programa de Dipsalut “Sigues Tu, eines i actius per a la salut”.


Els objectius d’aquesta formació han estat donar una visió completa de les deu habilitats per a la vida definides com a bàsiques per l'Organització Mundial de la Salut i potenciar les capacitats dels docents per treballar-les idòniament a les aules. També s’ha procurat crear sinèrgies entre els diferents centres implicats en aquest programa d'educació per a la salut.


Tots els tallers estan acreditats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Han estat impartits per professionals experts en cadascun dels àmbits que s’han tractat.


Entre altres, s’ha dut a terme sessions dirigides a entrenar les habilitats de comunicació interpersonal, les que permeten generar i consolidar canvis, les habilitats de negociació, cooperació i treball en equip, la capacitat de solucionar problemes o les habilitats per a la gestió de les emocions i de l’estrès.

 

Segons les enquestes de valoració, un 89% dels participants considera que la programació de les sessions és adequada i un 87% les recomanaria a d'altres companys ja que consideren que aporten coneixements útils per al desenvolupament de la seva feina.

 

El “Sigues Tu” és un programa d’educació per a la salut que utilitza com a estratègia l’entrenament de les habilitats per a la vida dels alumnes. L’objectiu és enfortir la capacitat d’infants i joves d’afrontar els desafiaments de la vida quotidiana i de gestionar la seva salut.


El treball es fa a l’aula, en sessions específiques i també, de manera transversal. Se n’encarreguen, principalment, els mestres i professors. Per a poder-ho fer idòniament, compten amb formació específica així com amb assessorament i suport continu dels professionals de Dipsalut. Periòdicament també es programen tallers i sessions per complementar la seva preparació, resoldre dubtes i compartir experiències.


El període de sol·licitud d’aquest programa per al curs 2017/18 és obert fins el 13 de juliol.

 

Per saber més coses, sobre aquest programa i la formació a docents associada, us recomanem que visiteu el web: www.siguestu.cat

 

També podeu veure una mostra de com es treballa el programa a les aules, en els següents vídeos:

 

- El "Sigues Tu", a primària

- El "Sigues Tu", a secundària

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització