Notícies

 

Formem part de l\'eHealth Center

Imatge de la presentació de l'eHealth Center

30/06/2017

Formem part de l'eHealth Center

Dipsalut és un dels membres de la comissió consultiva del primer centre acadèmic de salut electrònica del sud d’Europa.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha creat el primer centre acadèmic especialitzat en salut electrònica del sud d’Europa: l’eHealth Center. La iniciativa s'ha donat a conèixer públicament aquest dimecres 28 de juny.

 

El centre aglutinarà tot el coneixement que  es generi, des de la UOC, en l’àmbit de la salut en línia, és a dir, en el conjunt de tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) orientades a promoure, mantenir i recuperar la salut i el benestar.

 

Des de l’eHealth Center es farà recerca, formació i assessorament. S’especialitzarà en l’educació i l’apoderament per a la salut i les habilitats digitals; en el disseny i l’avaluació d’intervencions en salut electrònica, incloent-hi les aplicacions per a mòbils; en la ciència de dades i en salut electrònica i equitat.

 

Els responsables de l'eHealth han afirmat, en el marc de la presentació, que té una “forta vocació transdisciplinària” i que treballarà des d’una perspectiva ‘salutogènica’, és a dir, centrant-se en els elements socials que expliquen per què els ciutadans es mantenen sans, i no tant en els que expliquen per què es posen malalts. L’enfocament estarà centrat en la persona i en els determinants físics, psicològics i socials que contribueixen al manteniment i la millora de la salut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització