Notícies

 

Consells per gestionar l\'impacte psicològic de situacions colpidores

Consells per gestionar situacions d'alt impacte

02/11/2017

Consells per gestionar l'impacte psicològic de situacions colpidores

Dipsalut difon algunes recomanacions bàsiques a tenir en compte quan es viu una situació d'alt impacte per tal de preservar la salut i el benestar. Van adreçades a tota la població. El material ha estat elaborat per professionals experts en suport psicològic en situacions d'emergència.

Els fets ocorreguts en les darreres setmanes han colpit moltes persones provocant emocions i respostes diferents a les quotidianes.

Conscients d’aquesta realitat, des de Dipsalut s'ha editat material gràfic amb consells psicoeducatius bàsics a tenir en compte quan es viu una situació d’alt impacte. Aquestes recomanacions s'estan difonent per diversos canals per tal d'arribar a les moltes persones als que els poden ser útils. També s'han distribuït entre els ajuntaments de la demarcació perquè puguin, al seu torn, divulgar-los entre les veïnes i veïns colpits per la violència de l'1 d'octubre i per altres fets posteriors. 

El material ajuda a entendre que reaccions diferents a les habituals són del tot usuals, comunes, en el context. A més, dóna algunes recomanacions molt bàsiques perquè es puguin reconèixer, expressar i gestionar aquestes emocions que sobrevenen. Tot plegat per mirar d'ajudar les persones a preservar la seva salut i benestar.

Aquesta acció es fa en el marc del programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi que s'ha desplegat a nombroses poblacions gironines per atendre afectats pels esdeveniments de l'1 d'octubre i posteriors.

 

A sota, podeu veure i/o descarregar el document amb els consells bàsics.







 

Informació addicional:

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització