Notícies

 

Els símptomes d’infart en les dones

Fotografia de banc d'imatges

04/12/2019

Els símptomes d’infart en les dones

Quan es parla d’infarts, s’acostuma a pensar en homes. De fet la majoria de nosaltres podem reconèixer perfectament els símptomes d’un atac de cor en ells. En canvi, són poques les persones que coneixen els senyals d’alerta en les dones.

Fa anys que professionals de l’àmbit de la salut alerten que aquesta situació és perillosa ja que ha portat a que la mortalitat en dones que pateixen infarts sigui substancialment superior a la d’homes. Elles i el seu entorn triguen molta més estona que els homes a anar a un centre hospitalari quan en pateixen un. A més, no associen en cap moment els símptomes que pateixen a un atac cardíac.


Cal recordar que, a partir de la menopausa, la incidència de l’infart en homes i en dones es va igualant. És doncs important difondre’n la simptomatologia en les dones per tal que es pugui reconèixer i tractar tan aviat com sigui possible.

QUINS SÓN ELS SÍMPTOMES D’INFART EN DONES?


Els símptomes que tots associem a un infart són un fort dolor al pit i pessigolleig al braç. Són els símptomes d’un home que pateix un atac cardíac. La majoria de dones en presenten de diferents. Els més habituals són:

- Pressió o dolor a la part inferior del tòrax o a la part superior de l’abdomen


- Mal d’esquena, espatlles i mandíbula


- Cremor a la panxa


- Nàusees i/o vòmits


- Mareig


- Dificultats per respirar


- Sudoració


- Malestar general


- Forta sensació de cansament


Es tracta de símptomes que poden atribuir-se a altres afeccions com ara problemes digestius, musculars, ansietat o estrès. Per això és clau divulgar-los, per tal que, davant la sospita de poder estar patint un atac cardíac, es busqui atenció mèdica ràpidament.

 

Us recordem que, des de Dipsalut i dins el programa "Girona, territori cardioprotegit", hem implantat desfibril·ladors a places, carrers, façanes d'equipaments i altres espais públics, per tal que qualevol persona els pugui utilitzar en cas de necessitat. Els serveis de primera resposta, com les policies locals i els equips de protecció civil, també en duen dins els seus vehicles. Actuar ràpidament amb un d'aquests aparells és la manera de poder recuperar algú que ha patit una mort sobtada cardíaca extrahospitalària. Per ensenyar a utilitzar-los idòniament, programem cursos gratuïts dirigits a tota la població.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització