Notícies

 

Formació acreditada per a docents de Secundària

imatge d'arxiu d'un dels cursos per a docents implicats en el Sigues tu

06/02/2018

Formació acreditada per a docents de Secundària

Hem programat un curs sobre com parlar de consums i sexualitat amb els i les adolescents. Va adreçat al professorat de Secundària que desenvolupa el programa Sigues tu.

La formació – que és gratuïta i està acreditada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya- s’adreça al professorat de Secundària de la demarcació de Girona que desenvolupa el programa de Dipsalut Sigues tu, eines i actius per a la salut.


El curs es duu a terme a la seu de l’Organisme (al Parc Científic i Tecnològic de la ciutat de Girona) aquests 19, 22, 26 de febrer i 1 de març.


En les sessions es plantegen diferents estratègies per abordar les temàtiques de consums (alcohol i altres drogues, tecnologia...) i sexualitat amb l’alumnat de secundària a partir del treball de les habilitats per a la vida i el sentit de coherència dels nois i noies.


La formació està impartida per l’equip tècnic del Sigues tu, per la filòsofa, formadora i coordinadora de projectes educatius, Míriam Alemán (referent en l’educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària) i pel psicòleg especialitzat en atenció i prevenció en el consum de drogues, Jordi Bernabeu.
Alemán i Bernabeu, experts en aquestes temàtiques i amb àmplia experiència en intervenció directa amb adolescents, duen a terme una sessió teòrica i reflexiva amb l'objectiu de fixar les bases del coneixement actual en relació a la sexualitat i els consums. A partir d'aquí, es proposen estratègies concretes de dinamització per abordar aquests temes a l'aula en el marc del programa Sigues tu.


El programa Sigues tu


El Sigues tu, eines i actius per a la salut és un programa dissenyat per entrenar les habilitats per a la vida d’infants i adolescents.


Les habilitats per a la vida són destreses psicosocials (com, per exemple, la capacitat de resoldre problemes o de gestionar les emocions) que complementen i optimitzen la intel·ligència i els coneixements. Desenvolupar aquestes habilitats és clau per prendre bones decisions en matèria de salut i per afrontar de manera positiva els desafiaments de la vida quotidiana.


El programa es duu a terme en escoles i instituts de la demarcació de Girona. Es treballa des de 1r de primària fins a 4t d’ESO. El desenvolupen docents i tècnics de Dipsalut i d’organismes col·laboradors, com ara la Fundació Catalana de l’Esplai, amb el suport de materials didàctics adaptats a cada edat.


A partir dels recursos didàctics (contes, historietes, àlbums de cromos, vídeos...), s’inicia una reflexió a l’aula sobre aspectes com ara la importància de respectar-se a un mateix i als altres, de saber prendre decisions, d’afrontar els desafiaments de manera positiva o de mantenir el sentit crític enfront de les pressions del grup. També es reflexiona sobre temes com el consum de tabac, alcohol i altres drogues, l’ús racional de medicaments o la importància del descans i d’una bona alimentació.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització