Notícies

 

Sessió de treball sobre els centres de distribució d\'aliments

Sessió de treball CDA

22/02/2018

Sessió de treball sobre els centres de distribució d'aliments

Aquest 22 de febrer ha tingut lloc a Dipsalut una reunió entre els principals col·laboradors dels centres de distribució d'aliments de la demarcació de Girona.


En la sessió, s’ha fet un primer balanç de l’activitat dels centres de distribució d'aliments al llarg del 2017. També s’ha parlat d’introduir millores al programa d’aliments de cara a un futur molt proper. L’Organisme de Salut Pública ha impulsat un procés de revisió del projecte dirigit a avançar encara més en la dignificació dels sistemes de lliurament.

Els CDA de Càritas faciliten menjar, en coordinació amb els serveis socials del territori, a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques. Es treballa per afavorir la corresponsabilitat dels participants, la possibilitat de confeccionar la pròpia cistella i la realització de tallers de formació en temes de foment de l’autonomia de les persones.

Els aliments provenen de donacions particulars, donacions d’empreses i de la Fundació Banc dels Aliments. Càritas complementa aquestes donacions amb la compra dels productes bàsics necessaris, en la majoria de poblacions, amb el suport de l’administració local.

Dipsalut assumeix a l'entorn d'un 17% del finançament dels CDA. Des de l’Organisme també es promouen accions per proporcionar recursos, eines, a les persones per ajudar-les a sortir de la situació en la què es troben.

Els Centres de Distribució d'Aliments (CDA) són un projecte de Càritas Diocesana de Girona en conveni amb la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona,  l'Obra Social "la Caixa, el departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització