Noticia

Un dels cursos de formació associats al programa de suport psicològic en situacions d'emergència

24/04/2018

Formació en primers auxilis psicològics en emergències

Aquests 19, 24, 26 d’abril i 3 de maig duem a terme, al Parc Científic de Girona, una nova edició del curs de primers auxilis psicològics en situacions d’emergència.

La formació va dirigida a integrants dels equips de primera resposta, com ara policies, bombers, sanitaris, membres dels equips de protecció civil o treballadors dels serveis socials.


L’objectiu del curs és transmetre als alumnes els coneixements necessaris perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d’una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents o agressions sexuals, entre d’altres.


La formació ajuda a reconèixer les reaccions més habituals de les persones en situacions d'emergència i les dificultats que comporten les intervencions en aquests moments. També s’hi adquireixen coneixements, estratègies i habilitats per poder facilitar suport psicològic immediat a les víctimes de diferents esdeveniments crítics i per protegir-se de l’impacte psicològic que aquestes situacions tenen, també, sobre els professionals que hi intervenen.


A més de la formació als equips de primera resposta davant situacions de crisi, disposem d’un programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi. Aquest servei s’activa davant emergències com ara accidents múltiples amb víctimes, desastres naturals, morts violentes o agressions sexuals. S’ofereix un servei d’atenció psicològica immediat a les víctimes, al mateix lloc de l’emergència.


El curs en primers auxilis psicològics forma part del programa de formació que proposem pel segon semestre de l’any. Tots els cursos són gratuïts i estan impartits per professionals experts en les matèries que s’hi tracten. Podeu obtenir-ne tota la informació i realitzar les inscripcions, clicant aquí.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització