Notícies

 

Dipsalut, al portal europeu de la Setmana de la Sostenibilitat

Fotografia de grup dels participants a la sessó de diàleg sobre la implementació dels ODS a Catalunya

15/06/2018

Dipsalut, al portal europeu de la Setmana de la Sostenibilitat

El portal web es fa ressò de la sessió sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’àmbit local que va tenir lloc el 7 de juny al Consell de Relacions Laborals. Hi vam participar parlant dels plans municipals de salut.

La jornada va estar organitzada per la Comissió de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya i tenia per objectiu conèixer els diferents desafiaments i oportunitats que està suposant la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les administracions locals i de quina manera s’involucren a les empreses del territori.


En aquest espai de trobada i reflexió hi van participar els principals exponents locals de la implementació de l'Agenda 2030.


A nivell internacional, Edgardo Bilsky, de la Xarxa mundial de Ciutats i Governs locals i regionals (UCLG) va destacar el potencial transformador de l’Agenda 2030 per una nova governança que inclogui els ens locals en els seus processos de decisió.


Per explicar el procés d’elaboració del futur pla català d’implementació de l’Agenda 2030, la sessió va comptar amb la intervenció d'Arnau Queralt, del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).

A nivell supramunicipal, es va destacar el paper impulsor de les diputacions facilitant eines per abordar la implementació els ODS als municipis. Per a això es va comptar amb les aportacions d'Anna Tapia, de la Diputació de Barcelona,  de la gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras i de Narcís Pou, de la Càtedra de Promoció de la Salut.


Per explicar la perspectiva dels consistoris, la sessió va comptar amb les exposicions de Gemma López, de l’ajuntament de Sant Cugat, i de Carme Barbany, de l’ajuntament de Granollers.


Les organitzacions que integren el CRL van participar activament en la sessió de diàleg donant a conèixer la tasca que s’està portat a terme en el marc de la Comissió de Responsabilitat Social del CRL i van exposar les seves propostes per tal de fomentar la seva participació en aquest procés com a garantia principal de l’execució. Aprofitar els Pactes Nacionals recentment acordats a Catalunya, els òrgans de seguiment i participació on els agents socials són presents i els nous reptes que planteja la nova llei de contractació pública, poden ser instruments útils per una participació efectiva dels agents socials.

La celebració d'aquesta sessió i el què s'hi va tractar s'ha recollit al portal europeu de la Setmana del Desenvolupament Sostenible, una iniciativa per a donar visibilitat a les accions d'implementació dels ODS sobre els territoris.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització