Notícies

 

Els beneficis de nedar al mar

Imatge d'arxiu d'una dinamització a les Vies Braves

29/06/2018

Els beneficis de nedar al mar

Vies Braves, en col·laboració amb la Càtedra de Promoció de la Salut i Dipsalut, vol donar a conèixer els beneficis de la natació al mar per tal de fomentar la pràctica d’aquest esport.

Aquests avantatges - que ja es transmeten a les sessions d’introducció a la natació en aigües obertes, a les dinamitzacions i a la resta d’activitats que es programen periòdicament a les Vies – ara es recolliran també en materials divulgatius.


Concretament s’està elaborant cartells que es posarien a totes les platges que compten amb Via Brava. També està previst editar fulletons que es distribuirien des de centres esportius, educatius i de salut amb l’objectiu d’arribar al major nombre de persones possible.


Al material s’hi detallen els principals beneficis per a la salut de les persones de nedar en aigües obertes; avantatges com que activa el sistema immunològic i circulatori, regula la tensió arterial, augmenta la capacitat respiratòria, millora la salut emocional, redueix el dolor crònic, modela i tonifica la musculatura i millora la qualitat de la pell.


El material ha estat elaborat per Vies Braves i la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona amb el suport de Dipsalut.


Les Vies Braves


Són una xarxa pública d’itineraris marins senyalitzats i abalisats. Transcorren paral·lels als camins de ronda i són d’accés públic i gratuït. Estan dirigides a tot tipus de persones: des d’esportistes professionals fins a persones que s’inicien en la natació.


Periòdicament, s’hi realitzen activitats per promoure’n l’ús i per transmetre les pautes per gaudir-ne amb seguretat. Les condueixen monitores i monitors altament qualificats que, a més de fomentar la pràctica d’activitat física a l’aire lliure i de forma segura, incideixen en la importància de posar en valor, respectar i cuidar el nostre entorn.


Les activitats dirigides a les Vies de la Costa Brava compten amb el suport tècnic i econòmic de Dipsalut. Hem participat activament en el disseny d’aquestes dinamitzacions així com en la formació dels professionals que les duen a terme.


Entre les accions, hi ha trobades per nedar en grup, sessions d’snorkelling, neteges del fons marí i del litoral, classes d’iniciació a la natació en aigües obertes…També s’organitzen camps de treball, per implicar els més joves en la preservació del litoral i del fons marí.

Trobareu tota la informació a www.viesbraves.com

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització