Noticia

Dipsalut serà al centre de Girona per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors

09/10/2018

Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

Se celebra aquest dimarts, 16 d'octubre. Per commemorar-lo, hem organitzat tallers per ensenyar a usar els desfibril·ladors. Es duran a terme, de 10 a 13 h, a la plaça Miquel Santaló de Girona. Els fem en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat i amb la Universitat de Girona.

La mort sobtada produeix, cada any, 400.000 morts a Europa. L’única solució reconeguda per les societats científiques internacionals és la Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) i la Desfibril·lació Externa Automatitzada (DEA) com a integrants de la seqüència d’actuacions anomenada Cadena de la Supervivència: reconeixement dels signes d’aturada cardiorespiratòria i avís al Sistema d’Emergències (112), inici de maniobres de reanimació (RCP) i desfibril·lació precoç.

Realitzar aquestes actuacions, fins que arribin els serveis sanitaris especialitzats, augmenta entre dues i tres vegades les probabilitats de supervivència de la víctima i disminueix el risc de seqüeles. Actualment, però, només una de cada cinc persones que pateixen una aturada extrahospitalària rep aquesta actuació. Per això és clau que la població estigui preparada per a aquestes situacions.

 

Amb l'objectiu de transmetre els coneixements bàsics per poder socórrer algú que ha patit una aturada cardíaca, hem organitzat tallers oberts a totes les persones interessades a participar-hi (no cal inscripció prèvia). Es faran, de 10 h a 13 h, al centre de Girona, a la plaça Miquel Santaló. Estaran impartits per professionals especialitzats de la Universitat de Girona.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització