Notícies

 

70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Infografia del marc conceptual d'intervenció de Dipsalut en Promoció de la Salut

10/12/2018

70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

El 10 de desembre de fa 70 anys, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar aquest document. Estableix els drets humans fonamentals que els Estats i els governants han de garantir i protegir arreu del món.

La Declaració consta de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans. Podeu llegir-la sencera, clicant aquest enllaç.

 

Els drets humans fonamentals que s'hi recullen -juntament amb la Convenció dels Drets de la Infància i els Objectius de Desenvolupament Sostenible- són a la base dels programes i accions que desenvolupem des de Dipsalut.

 

Implementant el Catàleg de Serveis -i en col·laboració amb el món local- procurem incidir especialment en els drets recollits pels següents articles:

 

- Article 1, 2 i 3 (Som iguals en dignitat, tothom té els drets i llibertats proclamats en la Declaració -sense distinció per color de pell, sexe, llengua, religió, opinió politica, origen nacional o social o altra condició. Dret a la vida, llibertat i seguretat)

 

- Article 7 (Iguals davant la llei. Dret a la protecció contra la discriminació)

 

- Article 23 (Dret al treball)

 

- Article 25 (Cura especial a la maternitat i la infantesa. Dret a la salut, al benestar, a l'alimentació, habitatge, vestir, assistència mèdica i als serveis socials)

 

- Article 26 (Dret a l'educació)

 

- Article 27 (Dret a participar en la vida cultural i del progrés científic)

 

Podeu consultar el nostre Catàleg de Serveis, accedint a aquest enllaç.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització