Notícies

 

Cursos organitzats per la Càtedra

Imatge d'arxiu d'un taller organitzat per la Càtedra

18/12/2018

Cursos organitzats per la Càtedra

Ja podeu formalitzar les inscripcions a les activitats formatives que la Càtedra de Promoció de la Salut ha organitzat per al primer trimestre de 2019. Van dirigides a professionals de l’àmbit de la salut i de l’acció social, així com a altres interessats en salut comunitària.

La primera activitat serà un seminari, el 10 de gener. Sota el títol Avaluació comunitària. Què pot aportar la investigació qualitativa?, Viola Cassetti, ens donarà a conèixer aspectes teòrics i pràctics sobre avaluació en salut comunitària i sobre el paper de la investigació qualitativa en l’avaluació d’intervencions en salut pública. Cassetti és antropòloga i doctoranda en salut pública a la University of Sheffield.

 

Entre el 14 de gener i el 14 de febrer, es durà a terme el curs semipresencial Eines informàtiques aplicades a la recerca qualitativa en Promoció de la Salut. L'impartirà el Dr. Paco Molinero, trainer professional de Atlasti i coordinador del Projecte de Promoció de la Salut del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, delegació de Girona. L'objectiu del curs és donar a conèixer les funcionalitats més importants de les eines d'anàlisi qualitatiu, aprendre a usar Atlasti i NVivo i a gestionar un projecte de recerca qualitativa en promoció de la salut amb aquestes eines.


El 22 i 23 de gener, s’ha programat el curs Alfabetització per a la salut: què, com i per què?. Anirà a càrrec de la Dra. Kristine Sorensen, coordinadora de la xarxa Health Literacy Europe i fundadora, Brasil eVitamins Salud i directora de la Global Health Literacy Academy. S’hi analitzarà el marc conceptual d’alfabetització per a la salut, es donaran a conèixer eines i estratègies d’alfabetització i es presentaran els principals aspectes metodològics pel disseny i avaluació d’intervencions d’alfabetització per a la salut.


Finalment, el 4 i 5 de febrer, es realitzarà el curs Reorientació comunitària dels serveis de salut. Conduït pel Dr. Javier Segura, subdirector General de Prevenció i Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Madrid, coordinador de l’estratègia “Barrios Saludables” i del pla “Madrid, Ciudad de los Cuidados”. S’hi compartirà l’experiència, de deu anys, d’un procés de reorientació comunitària de la xarxa de centres de salut de Madrid.

 

Per obtenir tota la informació sobre els cursos i fer les inscripcions, cliqueu aquí

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització