Notícies

 

Expliquem com portem a la pràctica el nostre marc conceptual

Marc conceptual de promoció de la salut de Dipsalut

25/02/2019

Expliquem com portem a la pràctica el nostre marc conceptual

Hem detallat el marc conceptual de Dipsalut en una sessió formativa organitzada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquesta manera d'entendre la salut i el paper que hem de jugar per fomentar-la és a la base de tots els serveis que oferim.

Aquest 22 de febrer hem impartit una sessió de formació a professionals convocats per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

Hi hem explicat com entenem la promoció de la salut: considerem que és el procés que permet a les persones incrementar el control sobre els determinants de la salut per així poder millorar el seu estat de salut i benestar, tant a nivell individual com col·lectiu.

 

Els determinants de la salut són, doncs, a la base del nostre marc conceptual. Es tracta de factors, molt més enllà dels genètics, que condicionen la salut de les persones. Entre els que més pes tenen, hi ha les condicions econòmiques, socials, ambientals i culturals. Per poder millorar la salut de la ciutadania, doncs, cal inicidir sobre aquests factors.

 

El marc conceptual de Dipsalut també es fixa en les capacitats dels individus i les col·lectivitats d'utilitzar els recursos que tenen a l’abast per generar salut i avançar cap a un estat òptim de benestar.

 

Tenint en compte tot això, dissenyem i desenvolupem els nostres programes. Alguns estan dirigits a reduir les desigualtats socioeconòmiques i d’altres, pensats per procurar unes condicions ambientals que no perjudiquin la salut. A més, n'impulsem d'orientats a proporcionar eines (coneixements, habilitats i actituds) perquè les persones entenguin, gestionin i donin sentit a la vida, i enforteixin així el control que tenen sobre la seva salut.

 

S'ha posat com a exemple dos dels programes de l'Organisme: el Benestar i Comunitat (orientat a reduir les iniquitats) i el Sigues tu (pensat per treballar les habilitats i les actituds d'infants, adolescents i joves perquè puguin prendre bones decisions per a la seva salut).

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització