Notícies

 

VII Jornada de l’Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení 2016. Autor: Pedres de Girona

07/03/2019

VII Jornada de l’Esport Femení

S'ha dut a terme aquest 10 de març a diferents punts de la ciutat de Girona. S’ha programat, entre altres, exhibicions esportives, torneigs, entrenaments oberts i classes d’iniciació.

La Jornada ha inclòs activitats d’iniciació per a nenes, noies i dones, competicions i exhibicions de vint-i-cinc disciplines esportives diferents.


El propòsit és donar visibilitat a l’esport femení i reivindicar la igualtat en aquest àmbit. També es busca divulgar els beneficis de la pràctica esportiva, fomentar que es provin noves disciplines i treballar perquè no s’abandoni l’esport.


Amb aquests mateixos objectius, s’ha dut a terme xerrades a una desena d’instituts del Gironès. Aquestes sessions pretenen trencar estereotips de gènere al voltant de l’esport i fer reflexionar els adolescents i joves sobre l’encara vigent desigualtat d’oportunitats entre homes i dones, també en aquest àmbit.


Una altra activitat relacionada amb la VII Jornada de l’Esport Femení és el debat que s'ha celebrat aquest 7 de març a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, al municipi de Salt. S’hi ha abordat les diferències entre exercici físic i esport i s'ha debatut sobre quins són els límits per a garantir que la seva pràctica sigui beneficiosa per a la salut. També s'ha reflexionat sobre la imatge de la dona esportista que es transmet a les xarxes socials i de quina manera la dictadura de l’estètica pot influir en la presa de decisions que afecten el nostre benestar. La trobada de debat ha començat amb la lectura de la Declaració Institucional del Dia Internacional de les Dones.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització