Notícies

 

Educació per a la salut

Sessió del Sigues tu a l'escola Gonçal Comellas d'Avinyonet de Puigventós

05/05/2019

Educació per a la salut

Els ajuntaments gironins poden sol·licitar el programa Sigues tu pel curs 2019/20. Sempre ha de ser en resposta a la demanda de les escoles i instituts del seu municipi.

 

Fins el 12 de juliol, és obert el període de sol·licitud del programa Sigues tu, eines i actius per a la salut (Pm08).

 

Poden demanar-lo tots els ajuntaments de la demarcació (adscrits al Catàleg de Serveis) que tinguin, al seu municipi, centres educatius de primària i/o secundària. Sempre ho han de fer en resposta a l'interès mostrat pels centres. La sol·licitud s'ha de fer des del SIMSAP:

 

- Demanar el Sigues tu per a centres de primària (Pm08p)


- Demanar el Sigues tu per a centres de secundària (Pm08s)

 

Sigues tu, eines i actius per a la salut és un programa dissenyat per entrenar les habilitats per a la vida d’infants i adolescents i per promoure estils de vida saludables. Es fa de forma coordinada amb altres agents del territori i donant eines tant a l'alumnat com als docents i a les famílies per avançar en la mateixa direcció.


Les habilitats per a la vida són destreses psicosocials (com, per exemple, la capacitat de resoldre problemes o de gestionar les emocions) que complementen i optimitzen la intel·ligència i els coneixements. Desenvolupar aquestes habilitats és clau per prendre bones decisions en matèria de salut i per afrontar de manera positiva els desafiaments de la vida quotidiana.


El programa es duu a terme en escoles i instituts de la demarcació de Girona. Es treballa des de P3 fins a 4t d’ESO. El desenvolupen docents i tècnics de Dipsalut i d’organismes col·laboradors, com ara la Fundació Catalana de l’Esplai, amb el suport de materials didàctics adaptats a cada edat creats per la Fundación Edex.

 

Per obtenir més informació sobre el programa, podeu consultar la seva pàgina web o posar-vos en contacte amb l'àrea de Polítiques de Promoció de la Salut i Qualitat de Vida de Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització